Стефанчук не нарахував у Раді голосів для заборони московського попівства

16:54, 23.09.2023
Стефанчук не нарахував у Раді голосів для заборони московського попівства

Стефанчук не виносить питання заборони УПЦ МП на голосування, бо шукає голоси. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine/)

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук має сумніви, що в сесійній залі парламенту знайдуться необхідні 226 голосів для заборони діяльності РПЦ в Україні (так званої УПЦ (МП), якщо відповідні законопроєкти будуть винесені на голосування.

 

Як інформує Україна молода, про це Стефанчук заявив в інтерв’ю "Радіо Свобода" у суботу.

 

«Парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту. Виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити Російську Федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально», - сказав спікер, відповідаючи на запитання, чому на голосування не виносяться законопроєкти, які передбачають заборону Московського патріархату

 

При цьому, голова ВР хоче вірити, що побачить 226 голосів, але, за його словами, "поки йде внутрішня дискусія, яка проходить не тільки всередині "Слуги народу", а в тому числі в межах інших партій, які позиціонують себе як дуже патріотичні".

 

Нагадаємо, у День незалежності 24 серпня 2023 року у Верховній Раді зібрали понад 125 підписів народних депутатів під зверненням до спікера Руслана Стефанчука. Як повідомляв рух «Чесно», парламентарі вимагали невідкладно винести на розгляд законопроєкти, які допоможуть заборонити діяльність Московського патріархату.

 

Дві третини українців, або 66%, вважають, що діяльність Української православної церкви, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом, необхідно заборонити. Такими є результати опитування, яке з 26 травня до 5 червня провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тоталітарну секту УПЦ МП можна анулювати за два дні.