Польща і надалі допомагатиме Україні, незважаючи на конфлікт з експортом зерна — Качинський

09:39, 22.09.2023
Польща і надалі допомагатиме Україні, незважаючи на конфлікт з експортом зерна — Качинський

Качиньський підкреслив, що Польща залишається вірною союзницею для України в часи великої війни

Віцепрем'єр Польщі та лідер партії "Право та справедливість" Ярослав Качинський на з'їзді політичної партії заявив, що Польща буде продовжувати надавати допомогу Україні, незважаючи на непорозуміння, що виникли навколо експорту зерна.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Polskie Radio.

 

За його словами, Польща допомагала Україні від початку великої війни.

 

Ми хочемо і підтримуватимемо Україну на цьому фронті. Але ми зробили це з фундаментальних причин через цінності, які ми сповідуємо, — нашу прихильність до свободи, включно зі свободою націй, але також і в ім'я нашого державного розуму", — сказав Качинський.

 

Він зазначив, що одночасно Варшава захищатиме польське сільське господарство.

 

«Ця сумна ситуація нічого не змінює, коли йдеться про наше ставлення до незалежної України. Ми підтримуватимемо її до перемоги», — підкреслив політик.

 

"20 вересня прем'єр Польщі Моравецький сказав, що зараз країна не надає Україні жодної зброї власного виробництва, тому що тепер "ми озброюємо себе найсучаснішою зброєю". Однак водночас Польща "точно не ризикуватиме безпекою України, передавання озброєнь від інших союзників, як і раніше, відбувається і ніяк не порушене",— підкреслив політик.

 

У МЗС Польщі були «здивовані»  заявою прем'єра. Там зазначили, що він нібито "не погодив його з відомством".

 

Дуда заявив, що слова Моравецького про "припинення постачання зброї" Україні вирвали із контексту.

 

Як повідомляла УМ, німецький депутат Ульріх Лехте від Вільної демократичної партії різко засудив заяву польського прем’єра Матеуша Моравецького, у якій той сказав чому Варшава наразі не надає військову допомогу Києву. Пан Лехте назвав цю заяву "ганьбою".