Україна «викурить» окупантів з Криму — Данілов

10:44, 16.09.2023
Україна «викурить» окупантів з Криму — Данілов

Данілов заявив, що Україна готова вести боротьбу за повне звільнення Криму (Фото з відкритих джерел)

Україна готова вести активну боротьбу за звільнення окупованого Криму. Обстріли півострова будуть тривати, поки Крим не буде повністю визволено від окупантів. 

 

Як інформує Україна молода, про це секретар РНБО Олексій Данілов повідомив  в інтерв'ю «Українському радіо».

 

Він наголосив, що Крим буде звільнений у той спосіб, який Україна вважатиме за необхідне.

 

"На сьогодні виглядає так, що якщо росіяни не підуть з Криму самостійно, нам доведеться їх звідти "викурити" за допомогою зброї, яка є в нас в наявності", - сказав Данілов

 

Коментуючи обстріли Криму, Данілов нагадав про ракетну програму, започатковану у 2020 році. За словами секретаря РНБО, вона дає свої плоди.

 

"Частина озброєння, яке вражає ворога на нашій території, зокрема в Криму, – це виконання ракетної програми й наші новітні розробки, які на сьогодні не гірші, ніж західні зразки", - додав він.

 

Данілов також висміяв росіян, які заявляють, що комплекс протиповітряної оборони "Тріумф" нібито неможливо знищити, бо "сам себе захищає".

 

"Як показує практика, вже неодноразово туди залітає те, що потрібно, те, що виготовляють наші підприємства військово-промислового комплексу, за що їм велика вдячність", - підкресли секретар РНБО.

 

Нагадаємо, 13 вересня українські військові вдарили по судноремонтному заводу у Севастополі. Внаслідок атаки були пошкоджені дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону" та десантний корабель "Мінськ".

 

Як повідомляла УМ, унікальна спільна спецоперація Служби безпеки України та Військово-морських сил України відбулася в ніч з 13 на 14 вересня поблизу Євпаторії.У рамках цієї операції був нейтралізований російський комплекс протиповітряної оборони "Тріумф", вартість якого становить 1,2 мільярди доларів США.