Зеленський та Блінкен обговорили військову та фінансову підтримку України

00:47, 07.09.2023
Зеленський та Блінкен обговорили військову та фінансову підтримку України

Зеленський і Блінкен на Банковій. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із державним секретарем США Ентоні Блінкеном, який перебуває в нашій країні з дводенним візитом.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента в ніч на четвер.

 

Глава держави наголосив, що Ентоні Блінкен відвідує Україну втретє з початку повномасштабного вторгнення росії. Тож Зеленський назвав цей візит «важливим проявом незмінної підтримки нашої країни та її громадян з боку Сполучених Штатів у боротьбі з агресором».

 

«Це важкий виклик, складний період для нашого суспільства, і я високо ціную візити американських партнерів. Дуже вдячний вам, президенту Байдену та всьому американському народу за підтримку України», – сказав президент України.

 

Він докладно поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті, а також про нагальні оборонні потреби українських захисників, зокрема в далекобійній зброї, артилерії та бронетехніці.

 

При цьому, Зеленський відзначив лідерські позиції США в забезпеченні комплексної військової, фінансової та гуманітарної підтримки.

 

З огляду на продовження ракетного терору з боку росії, під час зустрічі йшлося про необхідність зміцнення спроможностей України у ППО, адже створення надійного повітряного щита є запорукою розвитку економіки та збереження життів українців.

 

«Я надзвичайно вдячний за те, що США є лідером в оборонних питаннях, забезпечують консолідовану міжнародну підтримку в наданні необхідної зброї. Український народ, Збройні Сили повністю це розуміють і щиро вдячні за це», – констатував глава держави.

 

І додав, що для України є важливою допомога Сполучених Штатів в енергетичному секторі, особливо напередодні зимового періоду. 

 

Тоді як пан Блінкен сказав, що президент США Джо Байден чекає на зустріч із українським лідером Володимиром Зеленським в найближчому майбутньому.

 

Держсекретар підкреслив, що США разом з іншими країнами активізують зусилля для вирішення негайних завдань контрнаступу", а також для довгострокових зусиль на підтримку України.

 

"Я знаю, що ви напередодні були на передовій, і ми всі дуже хочемо почути вашу оцінку. І, безумовно, ми бачимо важливий прогрес, який зараз досягається в контрнаступі, і це дуже, дуже обнадіює", – сказав пан Блінкен.

 

Як повідомляла «УМ», Ентоні Блінкен прибув з офіційним візитом до Києва у середу вранці.

 

Під ча зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою Ентоні Блінкен сказав, що Вашингтон бачить прогрес українського контрнаступу, і Штати подбають про те, щоб Україна і зараз, і в довгостроковій перспективі мала необхідну допомогу.