Україна поверне Крим і це не призведе до ядерного удару – Буданов

15:33, 01.09.2023
Україна поверне Крим і це не призведе до ядерного удару – Буданов

Кирило Буданов зізнався про дещо особисте. (Скріншот відео)

Начальник Головного управління розвідкри Міноборони Кирило Буданов наголошує, що Україна в будь-якому разі поверне Крим.

 

На його думку, деокупація півострова не стане приводом для росії застосовувати ядерну зброю.

 

Як інформує Україна молода, про це Буданов сказав у інтерв'ю Наталії Мосейчук, опублікованому 1 вересня.

 

Зокрема, головний військовий розвідник України зазначив, що пристрої, які в народі називають ядерною зброєю, у російських документах указано як "засоби стратегічного стримування", а не зброю. Її застосування спричинить чітку ланцюгову реакцію.

 

"Ні, нереально", – сказав він про ймовірність застосування росією ядерної зброї.

 

Пан Буданов також заявив, що загроза для українців від ядерної зброї в Білорусі нульова.

 

"Це просто велика геополітична гра", – сказав він.

 

За його словами, росія заявляє, що розміщує ядерну зброю в Білорусі на противагу НАТО, але немає жодного сенсу ставити її на передовій лінії – її або захоплять, або знищать.

 

Він стверджує, що серед тих, хто ухвалює рішення в Росії, майже немає людей, що виступають за продовження війни. вважає, І додає, що росія захоче реваншу після програшу у війні проти України, але це може статися через 10 років навіть у випадку розпаду федерації. 
 

Також Кирило Буданов зізнався про особисте: сказав, що Маріанна Буданова – його друга дружина. Кілька днів тому, вони відсвяткували 10-річчя шлюбу.

 

За словами Буданова, уперше він одружився 2009 року. Він відповів на запитання про свій перший шлюб не відразу, наголосивши, що йому треба згадати.

 

Зауважимо, що начальник ГУР дуже рідко говорить про свою дружину, яка із червня 2021 року є радницею мера Києва Віталія Кличка.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Буданов заявив, що Крим будуть повертати комбінованим шляхом, але без військових дій це зробити неможливо.