Війна у вигляді «бавовни» щодня повертається до росії і це справедливо – Зеленський

12:14, 01.09.2023
Війна у вигляді «бавовни» щодня повертається до росії і це справедливо – Зеленський

Зеленський під час зустрічі зі студентами і викладачами Київського політехнічного інституту імені Сікорського. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський вважає, що регулярні вибухи на території країни-агресора росії дають українцям відчуття справедливості, бо агресор не залишається безкарним.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив 31 серпня у зверненні до студентів і викладачів Київського політехнічного інституту імені Сікорського. Текст виступу опублікував Офіс президента 1 вересня.

 

"Щодня є новини про чергову "бавовну" десь там, на території агресора. Різні випадки. Іноді вони дуже гучні, іноді менш гучні. Але всі вони дають трохи більше відчуття справедливості.

 

Бо війна з її наслідками повертається назад – повертається до агресора. Наші люди цінують відчуття справедливості. Цінують те, що агресор не залишається безкарним. І коли гілочки бавовни стоять тут, у Києві, у кримськотатарських кафе, це символізує якраз таке задоволення від відчуття справедливості", – сказав президент.

 

 

На його думку, Україні вдається досягати перемог у війні з росією, зокрема, завдяки освіті й високій компетентності українців. Адже у будь-які часи "все одно залишається незмінним те, що освіта має значення". Без неї, зазначив Зеленський, "майже неможливо виграти в конкуренції з іншими, а у важкі часи без цього не буває перемог".

 

"Щоб справедливість поверталася, чиїсь знання – саме знання – повинні спрацювати. І спрацювати знання повинні на результат. Крейсер "Москва" пішов на дно, бо спрацювали компетенції тисяч українців і українок – від розробників і виробників ракет до конкретних воїнів, які здійснили цю операцію.

 

Кожне бойове застосування наших морських дронів – це факт, що спрацювала освіта багатьох людей, які створили дрони. Людей, які цими дронами керують, які забезпечують існування такої нашої сучасної нової сили. У нас тепер є виробництво гармат, яких раніше в Україні не було. Потрібних снарядів. Безпілотників. І кожен такий результат України – це освіта конкретного українця, конкретної українки", – додав Верховний Головнокомандувач.  

 

 

Глава держави також навів приклад принциповості українських юристів, їхніх закордонних партнерів і команди Міжнародного кримінального суду, які фіксували російські воєнні злочини, унаслідок чого президент країни-агресора рф володимир путін "боїться виїхати кудись далі Геленджика".

 

У своєму зверненні президент наголосив, що Україна захищається у "принципово новій війні", і її дії стануть підручником оборони для інших країн.

 

«Це стосується і війни дронів – усі у світі вже роблять висновки. Тактика на полі бою. Кіберзахист. Інформаційна війна. Світ бачить, яка техніка спрацьовує. Які рішення допомагають. Що реально посилює захист... Це багато тисяч технічних, управлінських та інших рішень, які спрацювали заради України», - підсумував Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», секретар РНБО Данілов вважає, що росіяни мають бачити, що таке війна на власній території.

 

1 вересня в Люберцях під Москвою дрон ГУР ататкував цех з виробництва електроніки для ракет