Україна відреагувала на слова Орбана про «неможливу» перемогу над росією

18:45, 30.08.2023
Україна відреагувала на слова Орбана про «неможливу» перемогу над росією

Віктор Орбан зробив нові скандальні заяви під час інтерв'ю ексведучому Fox News Такеру Карлсону. (magyarnemzet.hu)

Міністерство закордонних справ України офіційно відреагувало на слова прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що Україна нібито не зможе перемогти росію.

 

Як інформуєУкраїна молода, відповідь опублікував речник МЗС Олег Ніколенко у середу.

 

Дипломат нагадав, що прем’єр Угорщини вважає: Захід має укласти з путіним угоду щодо України, а найкращим шансом для миру є припинення військової підтримки нашої держави.

 

"Насправді ми вже почали хвилюватися, що Віктор Орбан давно не закликав припинити постачання зброї до України та узаконити агресію росії. Навіть почали сумніватися в послідовності позиції угорського прем’єра", - пише Ніколенко.

 

І зазначив, що Україна не торгує ані своїми територіями, ані своїм суверенітетом.

 

"І світ не буде торгувати. А російське керівництво, яких би воно не залучало публічних адвокатів, неодмінно понесе відповідальність за все заподіяне українцям зло", - підсумував речник МЗС.

 

Раніше в середу, 30 вересня Віктор Орбан заявив у інтерв'ю ексведучому Fox News Такеру Карлсону, що перемога України у війні проти росії є "брехнею і неможлива", оскільки армія рф кількісно перевершує українські Сили оборони.

 

"Це брехня. Це не тільки непорозуміння, це брехня і неможливо. Кожен, хто має справу з політикою і розуміється на логіці, цифрах і даних, знає, що про це не може бути й мови. Росіяни в цьому набагато сильніші, їх набагато більше, ніж українців", - сказав очільник уряду Угорщини.

 

Він нібито "глибоко симпатизує" Україні. Втім, у її перемогу не вірить.

 

"Ми маємо зрозуміти, що ми не можемо перемогти їх (росіян - ред.) своїм мисленням. Вони не вбиватимуть свого лідера. Вони ніколи не здадуться. Вони збережуть країну разом та захистять її", - додав Орбан.

 

Як повідомляла "УМ", на початку літа МЗС України відреагувало на пропагандистське відео уряду Угорщини із закликом до «миру» без звільнення окупованих територіях, на якому демонструється карта України без Криму.