Секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв незаконно збагатився на 9 млн грн

17:13, 18.08.2023
Секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв незаконно збагатився на 9 млн грн

У декларації за 2020 рік Куртєв не вказав грошових активів. (Фото з відкритих джерел)

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупції  у секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва на суму понад 9 мільйонів гривень. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба НАЗК

 

«НАЗК за результатами моніторингу способу життя Анатолія Куртєва, секретаря Запорізької міськради, виконувача обов’язків міського голови, виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчить про його незаконне збагачення на понад 9 млн грн», - йдеться у повідомленні.

 

У серпні 2022 року правоохоронці виявили 600 тисяч гривень, 230 тисяч доларів США та 650 євро в помешканні, яке Куртєв орендував із своїм помічником. Куртєв у відповідь на запит НАЗК заявив, що нічого не знає про вилучені кошти та квартиру.

 

Втім НАЗК, у тому числі за матеріалами НАБУ, встановило, що він таки користувався житлом разом зі своїм помічником, а вилучені кошти не відповідають доходам, отриманими ними в законний спосіб.

 

У декларації за 2020 рік Куртєв не вказав грошових активів, а Державний реєстр платників податків свідчить, що його доходи не дозволили б накопичити вилучену суму протягом 2021-2022 років.

 

Помічник секретаря міськради, який також проживав в цій квартирі, повідомив, що вилучені під час обшуку кошти, належать йому та його батькам. Однак НАЗК з’ясувало, що ані він, ані його батьки таких коштів в законний спосіб отримати не могли.

 

З вересня 2021 року Куртєв має ширші повноваження, аніж секретар міської ради, оскільки також виконує обовʼязки міського голови Запоріжжя.

 

30 серпня 2022 року у Запорізькій міськраді провели обшуки, під час яких виявили незареєстровану вогнепальну зброю та велику кількість готівки

 

Як повідомляла УМ, Вищий антикорупційний суд визнав винним депутата Рівненської облради Сергія Шевчука, який одержав хабар за оформлення інвалідності постраждалій внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції..