Шольц закликав не квапити його з ракетами Taurus для ЗСУ

16:10, 13.08.2023
Шольц закликав не квапити його з ракетами Taurus для ЗСУ

Олаф Шольц відкинув звинувачення в нерішучості. (Tagesschau)

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі ще не визначився з питанням постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Tagesschau.

 

Зокрема, пан Шольц заявив у неділю:

 

«Як і в минулому, ми завжди будемо дуже ретельно перевіряти кожне рішення, що працює, що має сенс, яким може бути наш внесок. Це стосується і доставки Taurus».

 

Канцлер підтвердив повідомлення про те, що розглядається також питання про технічне обмеження дальності польоту ракет, але він не хоче, щоб його квапили з цим питанням.

 

Також гер Шольц відкинув звинувачення в нерішучості.

 

За його словами, більшість громадян вважають правильним, що не на кожну вимогу про постачання відразу дається відповідь "так".

 

Як повідомляла «УМ», кілька днів тому стало відомо, що у німецькому уряді майже готові ухвалити рішення  щодо передачі Україні крилатих ракет Taurus.

 

За інформацією видання Spiegel, наразі щодо питання передачі ракет тривають засекречені переговори з представниками оборонної промисловості, оскільки канцлер Олаф Шольц хоче внести технічні модифікації в ракети, щоб унеможливити удари Києвом по російській території, що не стосується окупованого Криму.