Арахамія передумав: Богдан Торохтій має скласти повноваження нардепа

17:28, 08.08.2023
Арахамія передумав: Богдан Торохтій має скласти повноваження нардепа

Богдан Торохтій із Аліною Левченко під час відпочинку за кордоном. (Фото з відкритих джерел)

Давид Арахамія, голова фракції "Слуга народу", планує виключити нардепа Богдана Торохтія зі своєї фракції. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Арахамія в Телеграмі.

 

За його словами, Торохтій мав час на те, щоб пояснити свою поведінку під час війни і спробувати хоча би якось реабілітуватися, але не зробив цього і "слугам народу", мовляв, "урвався терпець".

 

«Як варіант – продати щось з елітного автопарку своєї родини і передати кошти на потреби оборони. Це нікого не виправдовує, але хоча би дає зрозуміти, що людина усвідомила свою помилку і більше так не вчинятиме. Але нічого з цього зроблено не було.

 

Більше того, ми дізналися, що поки родина Богдана Торохтія купувала елітне майно, сам він продовжував отримувати з бюджету компенсацію за оренду житла.

Тому:

1.    Він має повернути отримані гроші в бюджет.

2.    Він має скласти депутатський мандат.

3.    Я негайно ініціюю його виключення з фракції», - йдеться у повідомленні

 

Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю  ЗМІ висловився, що відпочинок народного депутата Богдана Торохтія у Болгарії не можна порівнювати з вояжем Юрія Арістова на Мальдівські острови, тому й не було застосовано ніяких каральних заходів до народного обранця.

 

Журналісти Bigus.Info зафіксували як народний депутат Богдан Торохтій використовує  придбаний у березні 2023 року Mercedes-Benz EQS, та знайшли докази виїзду на море до Болгарії під час воєнного стану.

 

Заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа партії "Слуга народу" 48-річного Юрія Арістова в середині липня помітили у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що знаходиться на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки спільно із Державним бюро розслідувань розслідують, чи законно виїхав нардеп від «Слуги народу» Юрій Арістов на відпочинок на Мальдіви під час воєнного стану.