Авіатроща у Броварах: начальник управління авіації ДСНС Коробка опинився у СІЗО

14:00, 04.08.2023
Авіатроща у Броварах: начальник управління авіації ДСНС Коробка опинився у  СІЗО

Начальнику Управління авіації ДСНС Києва обрано запобіжний захід на 60 днів

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Іванові Коробці. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне.

 

"Застосувати запобіжний захід - тримання під вартою до 1.10.2023 року включно. Вирок підлягає негайному виконанню", - оголосила суддя.

 

Іван Коробка - один з п'яти посадовців ДСНС, яким напередодні, 3 серпня, ДБР повідомило про підозру у порушенні правил безпеки польотів гелікоптера, що призвело до загибелі людей, і службову недбалість. Слідчі вважають, що вони не перенесли політ делегації МВС через несприятливу погоду, гелікоптер не був призначений для здійснення таких польотів, а екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів.

 

Іван Коробка у коментарі журналістам сказав, що з рішенням судді не погоджується і оскаржуватиме його. За його словами, всі його посадові дії і рішення під час виконання польоту гелікоптера з керівництвом МВС на борту відбувалися згідно з "керівними документами", а рівень екіпажу дозволяв перевозити керівний склад.

 

"Мене звинувачують у безпідставному прийнятті рішень на виконання польоту, внаслідок якого сталася катастрофа. Я з цим не згоден. Екіпаж був допущений до виконання польотів в складних метеорологічних умовах, він був допущений до перевезення керівного складу. Немає нельотної погоди, є умови, за яких екіпаж повинен виконувати польоти. Погода була льотна", - сказав Іван Коробка.

 

Адвокати можуть подати апеляцію після 1-го вересня.

 

Як повідомляла УМ, напередодні  пʼятьом посадовцям ДСНС повідомили про підозру через авіакатастрофу.

 

Нагадаємо, зранку 18 січня у Броварах літальний апарат впав на об’єкт соціальної інфраструктури. Пізніше стало відомо, що гвинтокрил впав поруч із дитячим садком та житловим будинком. Згодом стало відомо, що внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС. За уточненою інформацією, після проведення ідентифікації, на місці падіння вертольоту виявлено 14 загиблих осіб, з них 1 дитина та 9 осіб, які перебували на борту. Травмовано 25 осіб.