СБУ визнала причетність до руйнування Кримського мосту в 2022 році

18:55, 26.07.2023
СБУ визнала причетність до руйнування Кримського мосту в 2022 році

Василь Малюк під час спецпогашення марки, присвяченій СБУ. (Фото СБУ)

Служба безпеки України офіційно визнала, що внаслідок саме її спецоперації відбулося руйнування Кримського мосту в жовтні 2022 року.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова СБУ Василь Малюк під час  спецпогашення марки присвяченій роботі спецслужби у середу.

 

«Багато різних операцій, спеціальних операцій, про деякі з них ми зможемо говорити на загал і вголос після Перемоги, про окремі з них ми взагалі не будемо говорити.

 

Мій колега (генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський -ред.) сьогодні вдягнув відповідну футболку, це одна з наших реалізацій, а саме зруйнування Кримського мосту 8 жовтня минулого року», - цитує пана Малюка сайт СБУ.

 

Керівник спецслужби висловив переконання, що унікальні спецоперації, які проводить СБУ, стануть сюжетами для нових марок.

 

Малюк подякував співробітникам СБУ за роботу і побажав, щоб кількість їх бойових виходів відповідала кількості повернень на місця дислокації. Також пам’ять загиблих Героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, вшанували хвилиною мовчання.

 

 

Зауважимо, що марка про СБУ є фінальним випуском героїчної серії "Слава Силам оборони і безпеки України!".

 

Її спецпогашення у Києві виконали Василь Малюк і Ігор Смілянський на території Національного музею історії України у Другій світовій війні, де також представлені експозиції зі знищеною технікою російських окупантів і не тільки.

 

За словами Малюка, стікери з маркою відправлять спецпризначенцям СБУ, які зараз працюють на передовій.

 

«Наші бійці зможуть маркувати ними боєприпаси, якими нищать ворога. І передавати окупантам своєрідний «привіт» від всіх українців. Запевняю: СБУ добре гасить не тільки марки, але й московитів!» – додав Василь Малюк.

 

Тираж марки становить понад 1 млн примірників. Після спецпогашення її можна придбати у відділеннях Укрпошти у всіх регіонах країни та онлайн.

 

Нагадаємо, вранці 8 жовтня 2023 року на залізничній гілці кримського мосту вирувала потужна пожежа після вибуху.

 

Як повідомляла «УМ» на світанку 17 липня 2023 року Кримський міст атакували за допомогою надводних дронів. Впав один проліт моста.