ДБР розслідує законність «турне» нардепа-«слуги» Арістова на Мальдіви

10:42, 26.07.2023
ДБР розслідує законність «турне» нардепа-«слуги» Арістова на Мальдіви

Слідчі провели обшуки в Арістова після відпочинку на Мальдівах. (Фото: ДБР)

Служба безпеки спільно із Державним бюро розслідувань розслідують, чи законно виїхав нардеп від «Слуги народу» Юрій Арістов на відпочинок на Мальдіви під час воєнного стану.

 

Як інформує УМ, про це 26 липня повідомила пресслужба ДБР у Телеграм.

 

Слідчі вивчають можливе внесення завідомо неправдивих відомостей про термін, мету та країну відрядження до офіційних документів про виїзд.

 

За даними слідства, з 5 червня до 22 липня Арістов був поза межами України. Спочатку він виїхав на три дні до Польщі, щоб покращити двосторонню співпрацю з урядом Литви.

 

Пізніше, 10 липня, депутат дистанційно відкрив лікарняний в приватному медзакладі Києва до 19 липня 2023 включно. Слідчі припускають, що до електронної системи охорони здоровʼя внесли недостовірні дані про його стан, тому що медогляд фактично не проводився.

 

Працівникам ДБР вдалося зʼясувати, що Арістов разом із дружиною і дітьми до 22 липня був на Мальдівах у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives.

 

Після обшуків у його помешканні правоохоронці вилучили паспорти для виїзду за кордон із відповідними відмітками, інші документи.

 

Кримінальне провадження розслідується за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України). За це передбачено увʼязнення строком до трьох років.

 

25 липня «Слідство.Інфо» з посиланням на джерела опублікувало розслідування про відпочинок Юрія Арістова у пʼятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на приватному острові Ітхаафуші. Тоді голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія пообіцяв ініціювати призупинення членства Арістова у фракції, а сам Арістов написав заяву про складання повноважень народного депутата України.

 

Як повідомляла УМ, «Місія на Мальдівах»: нардеп-«слуга» Арістов засмагає на морях.