Арахамія закликає місцеву владу не витрачати бюджет на другорядне

14:27, 17.07.2023
Арахамія закликає місцеву владу не витрачати бюджет на другорядне

Давид Арахамія нарешті побачив корупцію та відверте мародерство влади під час війни. (facebook.com/david.braun.50951)

Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія відреагував на низку корупційних скандалів із закупівлями за кошти місцевих бюджетів. Невиправдані закупівлі влади з державного бюджету він чомусь не згадав.

 

Зокрема, нардеп закликав місцевих чиновників припинити витрачати кошти на другорядні речі, які не наближають Україну до Перемоги.

 

Як інформує Україна молода, про це Давид Арахамія написав у Telegram в понеділок.

 

«Хочу звернутися до очільників міст, чиновників місцевого самоврядування та всіх інших осіб, відповідальних за процедури закупівель у нашій державі, незалежно від політичного забарвлення. У суспільстві назріває дуже серйозне невдоволення вашими діями. Пов'язано це з пріоритетами, які ви обираєте під час здійснення закупівель.

 

Усі ці історії про барабани, стадіони, люксові овочерізки, перекладання бруківки, там, де вона не в такому жахливому стані, значною мірою дестабілізують суспільство, яке живе непростим життям, примудряючись не просто виживати, але ще й волонтерити, донатити на армію та зберігати оптимістичний погляд на майбутнє», - наголосив очільник монобільшості.

 

За його словами, українські захисники просто шоковані цими новинами.

 

«Ми в парламенті активно обговорюємо ідею обмеження розпорядження цими коштами, але зупиняє нас лише те, що ми знаємо: коли ми це зробимо, ви почнете голосно кричати про "напад на децентралізацію", що "влада атакує місцеве самоврядування" та поширювати інші схожі меседжі.

 

Саме тому я вирішив опублікувати цей пост. Вважайте це останнім попередженням», - констатував Арахамія.

 

Він пообіцяв, що якщо місцеві чиновники не зупиняться, не припинять «витрачати гроші на предмети не першої необхідності, на те, що аж ніяк не наближає нас до перемоги», - тоді Верховна Рада внесе законодавчі обмеження на період воєнного стану на такі закупівлі.

 

Нагадаємо, раніше Дніпровський район Києва закупив для облаштування укриттів понад 300 барабанів майже на 900 тис. грн. А голови районів Києва від "Слуги народу" закупили в укриття овочерізку і сковорідки за 1,5 млн грн.

 

Як повідомляла «УМ», Верховна Рада виділила додаткові понад 570 мільйонів грн на добудову Музею Голодомору.

 

Тоді як Мінкультури зібрало благодійні кошти – 28 млн грн на заміну герба СРСР на щиті монумента "Батьківщина-мати".  Втім, це все одно викликало суспільний резонанс, адже і державні 570 млн, і благодійні 28 млн грн можна було направити потреби Сил оборони.