«Слуга» Людмила Марченко перевіряється на причетність до махінацій з системою «Шлях»

08:44, 06.07.2023
«Слуга» Людмила Марченко перевіряється на причетність до махінацій з системою «Шлях»

Людмила Марченко перебуває на восьмому місяці вагітності. (Фото з відкритих джерел)

Детективи Національного антикорупційного бюро викрили помічника народної депутатки від партії «Слуга народу» Людмили Марченко. Зокрема, за хабар зловмисники вносили нові даних в систему «Шлях», що дає дозвіл на перетин кордону.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НАБУ.

 

Правоохоронці не назвали прізвище Марченко, але за неофіційними даними ЗМІ йдеться саме про неї.

 

«НАБУ і САП за сприяння Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрило помічника чинного народного депутата України на отриманні неправомірної вигоди за внесення даних в систему «Шлях», що фактично надає дозвіл на перетин кордону.

 

Наразі детективи проводять невідкладний обшук у помічника, а також у нардепа на Тернопільщині. Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину», - йдеться у повідомленні.

 

За даними слідства, група осіб систематично отримувала  неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему «Шлях» відомостей, які надають право на перетин кордону.

 

Попередньо справу кваліфікували за кількома статтями, пов’язаними з підкупом.

 

 

Водночас речниця фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук в коментарі УП повідомила, що "фракція вивчить усі факти й обставини цієї події і у разі наявності вини ухвалить рішення про виключення з фракції, як ми це робили уже багато разів".

 

«Інформацію стосовно помічниці Людмили Марченко дізналися зі ЗМІ. Наразі очікуємо офіційних повідомлень від правоохоронних органів. Усе, що нам відомо станом на цю годину, - це те, що Людмила Марченко перебуває на восьмому місяці вагітності і готується до народження дитини», - сказала пані Палійчук.

 

Зазначимо, що відповідно до обмежень, введених в Україні у звʼязку з дією правового режиму воєнного часу, чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років, обмежено виїзд за межі країни.

 

Як повідомляла "УМ", міністр внутрішніх справ Ігор Клименко планує покарати чоловіків, які незаконно виїхали з України під час воєнного стану. 
 
Одним з таких чоловіків є викритий у корупції депутат Київради від "слуг" Владислав Трубіцин, який виїхав з України за сприяння ГУР Міноборони та ССО.