Україна має покласти край кумівству та корупції для вступу в ЄС – Анналена Бербок

13:17, 22.06.2023
Україна має покласти край кумівству та корупції для вступу в ЄС – Анналена Бербок

Анналена Бербок/ (facebook.com/abaerbock)

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вважає, що Україна повинна нарешті покласти край 30-річному кумівству і корупції, якщо прагне стати членом Європейського Союзу.

 

Як інформує Україна молода, про це пані Бербок сказала в кулуарах Конференції з відновлення України в Лондоні, передає агентство DPA.

 

На її думку, Україна вже досягла прогресу у своїх реформаторських зусиллях на шляху до ЄС, особливо у сферах вільних ЗМІ та верховенства права.

 

Однак, пані Бербок підкреслила, що в майбутньому необхідний подальший прогрес, "щоб покласти край 30-річному кумівству і, треба чітко сказати, корупції".

 

У той самий час глава МЗ Німеччини акцентувала, що кроки з реформування в Україні здійснюються з "неймовірною швидкістю" і Німеччина інтенсивно підтримує це.

 

За її словами, немає жодних сумнівів, що Україна приєднається до ЄС, тому інвестиції приватних компаній у відбудову країни є виправданими, адже в кінцевому підсумку вони зміцнюють єдиний європейський ринок.

 

Анналена Бербок вважає, що Україна може стати вирішальним фактором у зміцненні єдиного європейського ринку, особливо у сфері чистої енергетики.

 

Нагадаємо, у звіті, який Європейська комісія представить державам-членам у Брюсселі цього тижня щодо прогресу Києва на шляху до ЄС, буде йти мова про те, що Україна досягла значного прогресу в проведенні реформ, необхідних для початку переговорів про вступ.

 

Як повідомляла «УМ», премʼєр-міністр Латвії Крішʼяніс Каріньш заявив на Конференції з відновлення України у Лондоні, що від початку повномасштабної російсько-української війни його країна витратила на допомогу Україні 1,3% свого внутрішнього валового продукту (ВВП).

 

Нагадаємо, нещодавно Байден заявив, що Україна неготова до вступу в НАТО через корупцію.