Загроза використання путіним тактичної ядерної зброї є реальною - Байден

09:29, 20.06.2023
Загроза використання путіним тактичної ядерної зброї є реальною - Байден

Джо Байден оцінив безумство путіна.

Загроза застосування президентом росії владіміром путіним тактичної ядерної зброї є «реальною». Про це Президент США Джо Байден сказав групі донорів у Каліфорнії в понеділок, 19 червня.

 

Як інформує УМ, про це повідомило агентство Reuters.

 

Американський президент наголосив, що його турбує можливе застосування Путіним ядерної зброї.

 

«Коли я виступав тут близько двох років тому і говорив, що мене турбує пересихання річки Колорадо, всі дивилися на мене, як на божевільного. Вони дивилися на мене так само як і тоді, коли я сказав, що мене турбує використання Путіним тактичної ядерної зброї. Це реально», – сказав Байден.

 

У суботу Байден назвав заяви Путіна про розміщення перших одиниць тактичної ядерної зброї на території Білорусі «абсолютно безвідповідальними». Перед цим Путін заявив, що перші російські тактичні ядерні заряди вже перебувають на території Білорусі, а остаточно переміщення завершиться до кінця року. Своєю чергою держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що поки немає ознак того, що РФ готується застосувати ядерну зброю.

 

Минулого тижня білоруський диктатор Алєксандр Лукашенко заявив, що його країна почала отримувати російську тактичну ядерну зброю, яка, за його словами, «втричі потужніша за атомні бомби, скинуті США на Хіросіму та Нагасакі в 1945 році». Це перше розміщення Росією тактичних ядерних боєголовок за її межі після розпаду Радянського Союзу.

 

Як повідомляла УМ, олександр лукашенко стверджує, що росія надасть ядерну зброю усім країнам, які вступлять до "союзної держави РФ та Білорусі".