Столтенберг може лишитися генсеком НАТО до 2024 року

16:37, 17.06.2023
Столтенберг може лишитися генсеком НАТО до 2024 року

Столтенберг вагається щодо продовження терміну повноважень на посаді генсека НАТО. (Bloomberg)

Окремі лідери країн-членів НАТО закликають та вмовляють Єнса Столтенберга залишитися на посаді генерального секретаря Альянсу ще на рік.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела в НАТО.

 

За словами співрозмовника, країни Північноатлантичного Альянсу все ще намагаються досягти консенсусу щодо наступника Столтенберга.

 

Відомо, що президент США Джо Байден високо оцінює низку можливих кандидатур на посаду очільника Альянсу, особливо прем’єр-міністерку Данії Метте Фредеріксен. Але для США та інших союзників стало зрозуміло, що наразі серед союзників немає згоди щодо кандидата на пост очільника НАТО.

 

Співрозмовник сказав, що перебування Столтенберга на посаді може виграти час для досягнення консенсусу.

 

Зокрема, продовження терміну повноважень Столтенберга до 2024 року дозволить дочекатися появи нових кандидатів, адже у цей рік відбудуться вибори в Євросоюзі.

 

У ЗМІ і раніше потрапляла інформація, що союзники у НАТО схиляються до того, щоби продовжити термін повноважень чинного генсека Єнса Столтенберга через труднощі з обранням наступника.

 

Також зазначалося, що Джо Байден нібито особисто вмовляв Єнса Столтенберга залишитися на посаді генсека НАТО під час його останньої поїздки до Вашингтона.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Генсек  НАТО Єнс Столтенберг, під час візиту до Вашингтону, заявив, що ЗСУ просуваються вперед, але наразі рано робити висновки щодо  того, чи стане український контрнаступ поворотним у війні.