Лідери шести країн Африки відвідали Бучу

13:05, 16.06.2023
Лідери шести країн Африки відвідали Бучу

Африканські лідери на власні очі побачили трагедію Бучі. (twitter.com/PresidencyZA/status)

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса та ще п’ять африканських лідерів відвідали Бучу Київської області.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба президента ПАР.

 

«Президент ПАР Сиріл Рамафоса та інші глави африканських держав і урядів, які беруть участь у "мирній місії" африканських лідерів, у храмі Святого Апостола Андрія Первозванного в місті Буча слухають інформацію перед відвідуванням братської могили, де було вбито 458 мирних жителів на початковій стадії «конфлікту»,— йдеться у повідомленні.

 

Крім президента ПАР, з візитом у Києві перебувають президенти Замбії, Сенегалу, Коморських Островів, прем'єр-міністр Єгипту, міністр закордонних справ Уганди.

 

Лідери ПАР, Єгипту, Сенегалу, Уганди, Замбії та Республіки Конго очолюють миротворчу місію, спрямовану на встановлення миру після вторгнення Росії в Україну.

 

Як повідомляв "Reuters", крім Зеленського, африканські лідери також намірені зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.

 

Серед заходів, які можуть запропонувати африканські політики: відведення російських військ, виведення з Білорусі тактичної ядерної зброї, призупинення дії ордеру МКС на арешт Путіна і послаблення антиросійських санкцій. Вони також прагнуть "безумовної угоди щодо зерна та добрив", в якій дуже зацікавлена Африка.

 

Як повідомляла УМ, Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса прибув потягом до станції Немішаєве, що в Київській області.