На Московії знову хочуть миру на своїх окупаційних умовах

13:04, 27.05.2023
На Московії знову хочуть миру на своїх окупаційних умовах

Заступник міністра закордонних справ рф Михайло Галузін сприймає реальність неадекватно. (Фото з відкритих джерел)

У Кремлі нахабно прагнуть, щоб ЗСУ припинили бойові дії, а офіційний Київ визнав вигадані Московією «територіальні реалії» та не визволяв окуповані території.

 

Як інформує Україна молода, таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ рф Михайло Галузін пропагандистським ЗМІ у суботу.

 

Зокрема, він заявив про вимоги до "миру", зазначивши, що росія хоче відібрати собі окуповані території.

 

«Для досягнення всеосяжного, справедливого і міцного миру Україна повинна повернутися до нейтрального позаблокового статусу, зафіксованого в Декларації про її державний суверенітет 1990 року, відмовитися від вступу в НАТО і ЄС.

 

Мають бути визнані нові територіальні реалії, що склалися в результаті реалізації права народів на самовизначення», - не кліпнувши оком каже Галузін.

 

Він також заявив про традиційні "денацифікацію і демілітаризацію", а також що "врегулювання можливе тільки за умови припинення бойових дій ЗСУ".

 

Після цього глава Офісу президента України Андрій Єрмак написав у соцмережах, що Київ не буде говорити з росією, поки її окупанти перебувають на території України.

 

«Не існує такої сили, яка сьогодні змусить українське суспільство і керівництво держави говорити з росіянами, поки на нашій території стоять війська рф», - наголосив Єрмак.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив сучасну «Молитву за визволення України». На відео захисники України просять рідну землю-мати та Господа-отця небесного благословити рішучий наступ.