Залужний про ракетний удар: ППО знищила всі 18 російських ракет, третина з них – «Кинджали»

08:52, 16.05.2023
Залужний про ракетний удар: ППО знищила всі 18 російських ракет, третина з них – «Кинджали»

Ворожі дрони збивали різними засобами. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Українська ППО збила всі російські ракети і дрони, запущені ворогом по Україні в ніч на вівторок, 16 травня. Кожна третя ракета ворога – загалом 6 – була «Кинджалом».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у вівторок вранці.

 

«Близько 03:30 16 травня російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування.

 

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 9 крилатих ракет "Калібр" – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М").

 

Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України.

Слава Україні! Разом – до Перемоги!», - написав «залізний» генерал.

 

Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу «Shahed-136/131», а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10», “SuperCum”.

 

Раніше мер Києва повідомив, що на територію зоопарку в Шевченківському районі впали уламки збитої ракети, уламки ракет також приземлилися у Дарницькому, Оболонському і Солом’янському районах. Зокрема, у Соломʼянськомурайонігорілонежитловеприміщення, загорілисякількаавтомобілів, уДарницькому–уламкиракетипошкодилидвіавтівки.

 

Відомо, що ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю щільністю - максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу.

 

Як повідомляла "УМ", минулих вихідних росіяни завдали ударів по Хмельницькому та Тернополю