«Стародавня угорська земля» - чергова скандальна заява Орбана

11:10, 06.05.2023
«Стародавня угорська земля» - чергова скандальна заява Орбана

Обран черговий раз оскандалився, присвоївши частину Закарпаття Угорщині (Фото з відкритих джерел)

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив чергову скандальну заяву щодо України, назвавши частину Закарпаття давньою угорською землею.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав у ефірі Radio Kossuth.

 

«Втрати українців — це і наші втрати. Наш особистий інтерес підказує нам мати успішну Україну як нашого сусіда. В Україні теж живуть угорці, частина України – це давня Угорська земля, яка зараз належить Україні. Закарпатські угорці не іммігрували, їх туди не занесло вітром. Вони завжди там жили, це їхня країна, це їхня земля. Вони теж гинуть у війні, ми, угорці, як мінімум подвійно мотивовані принести мир в Україну і завжди шукаємо можливості зробити свій внесок у справу миру», — заявив Орбан.

 

Крім того, Орбан висловив сумніви в неминучій поразці Росії.

 

«У мене не вистачить фантазії уявити, що хтось може перемогти ядерну державу. Думати, що росіяни склавши руки будуть дивитися, як їх перемагають, ламають їх політичну систему, вбивають їх президента, влаштовують атаку дронів над Червоною площею, вірити, що вони будуть мовчки дивитися і змиряться з військовою поразкою, можуть ті, хто не виріс з дитячого віку. Так в казці буває, в реальності немає»,— сказав він.

 

Як повідомляла УМ, раніше Орбан оскандалився заявою про Україну, назвавши її «країною, яка не існує економічно».  Він вважає, що Європа змушена фінансувати багато українських потреб. На думку глави угорського уряду, без підтримки партнерів війна одразу закінчиться.

 

Також Орбан заявляв про можливе «введення миротворців» на територію Украни.  Йому не подобається, що союзники активно допомагають Україні зброєю.