Зеленський виступив у Гаазі, де мав би бути інший владімір

13:56, 04.05.2023
Зеленський виступив у Гаазі, де мав би бути інший владімір

Зеленський зустрівся у Гаазі з президентом МКС Пьотром Хофманскі. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Гаазі заявив, що «всі хочуть бачити тут іншого Владіміра».

 

Йдеться про президента країни - агресорки путіна. Він висловив упевненість, що лідер рф буде притягнутий до відповідальності за воєнні злочини.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський заявив під час виступу у Міжнародному кримінальному суді у Гаазі, який транслював національний телемарафон.

 

«Шановний народе Нідерландів, ми дуже раді бути сьогодні тут, у вашій сильній країні, на землі свободи і справедливості, основних цінностей… Безумовно ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира. В Гаазі. Того, який заслуговує бути засудженим за злочинні дії. Це має бути здійснено тут, у столиці міжнародного права. Я певен, це станеться, коли ми переможемо. А ми переможемо», - сказав президент.

 

 

У своїй промові глава держави також наголосив, що Україна не може допустити гібридного імунітету (для воєнних злочинців) чи гібридного миру, пов’язаного з призупиненням воєнних дій на фронті.

 

«Лише надійний мир, справжній мир, справжня свобода, справжня справедливість. Це саме те, що нам потрібно зараз», ­– зазначив Зеленський.

 

 

Нагадаємо, Кремль заявляє, що українські безпілотники «намагалися завдати удару» по резиденції путіна.  Заступник секретаря Радбезу росії Дмитро Медведєв закликав до «фізичного усунення» президента України Володимира Зеленського та його оточення.

 

Речник президента Зеленського Сергій Никифоров заявив, що Україна не має інформації про так звані нічні атаки на Кремль. За його словами, те, що відбулося у Москві, вочевидь – нагнітання ситуації перед 9 травня.

 

Тоді як президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна воює на своїй території, і захищається від агресора – росії.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у Нідерландах.