Москва готує теракт до 9 травня: Київ відреагував на атаку Кремля дронами

16:44, 03.05.2023
Москва готує теракт до 9 травня: Київ відреагував на атаку Кремля дронами

Один з дронів був збитий на підльоті до башти Кремля, після чого запалав дах. (Фото з відкритих джерел)

Офіційний Київ не володіє жодною інформацією щодо так званих нічних атак на Кремль, які нібито відбулися у Москві в ніч на середу, 3 травня.

 

Як інформує Україна молода, відповідну заяву зробив речник президента України Сергій Никифоров у коментарі BBC.

 

За його словами, метою Києва є звільнення окупованих росією територій, а не сама Москва.

 

«У нас немає інформації про так звані нічні атаки на Кремль, але, як неодноразово заявляв президент Зеленський, усі наявні сили та засоби Україна спрямовує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих», – зазначив пан Никифоров.

 

І додав, що теракт, як назвали у Кремлі підліт безпілотників, це зруйновані під’їзди будинків у Дніпрі та Умані. За його словами, те, що трапилося у Москві, це очевидне нагнітання ситуації перед 9 травня.

 

Водночас радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк пов’язав заяву Кремля щодо безпілотника над резиденцією президента рф з підготовкою російським керівництвом масштабного теракту.

 

«Щодо дронів над Кремлем. Все передбачувано… Росія явно готує масштабний терористичний акт. Тому спочатку затримує в Криму велику групу начебто диверсантів. А потім демонструє «дрони над Кремлем», - написав пан Подоляк у Twitter

 

І пояснив, що, по-перше, Україна веде виключно оборонну війну і не атакує об‘єкти на території росії, бо це не вирішує жодної воєнної задачі. У той же час такі заяви з боку росії дають їй підстави виправдати свої атаки по цивільних.

 

Крім того, радник керівника ОП зазначив, що керівництво України з цікавістю спостерігає "за зростанням казусів та ексцесів, що відбуваються в різних куточках рф".

 

«Поява невідомих безпілотних апаратів на енергетичних об‘єктах чи на території Кремля можуть свідчити виключно про підпільну роботу місцевих сил спротиву», - підкреслив Подоляк.

 

І констатував втрату силового контролю над країною з боку "клану путіна", хоча в Кремлі постійно заявляли про свій тотальній контроль над повітрям.

 

Радник зіронізував, що сьогодні дрони можна купити у бідь-якому військторгу. "Одним словом, щось в РФ відбувається, але точно без дронів України над Кремлем", - зазначив він.

 

Зауважимо, що в ніч на 3 травня невідомі літальні апарати “атакували” Кремль. Московія звинуватила у цьому Україну. Мовляв, рф розцінює атаку на резиденцію диктатора як сплановану терористичну акцію та “спробу замаху на путіна”. Москва також пригрозила, що “залишає за собою право відповісти за спробу удару по Кремлю”.

 

Секретар путіна Дмитро Пєсков сказав, що диктатора в момент атаки дронів у резиденції не було, бо він працює в Огарєво, а парад на 9 травня на Червоній площі відбудеться, як і планувалося, з участю путіна.

 

Як повідомляла "УМ", росіяни атакували Україну десятками "шахедів" в ніч на середу.