Валерій Пацкан звільнений з посади голови Рахункової палати

16:11, 10.04.2023
Валерій Пацкан звільнений з посади голови Рахункової палати

Верховна рада висловила недовіру голові Рахункової палати Валерію Пацкану (Фото з відкритих джерел)

На засіданні Верховної Ради своїми голосами депутати звільнили з посади голову Рахункової палати Валерія Пацкана.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив перший заступник податкового комітету Ради Ярослав Железняк.

 

За висловлення недовіри голові Рахункової палати Валерію Пацкану (звільнення з посади) проголосували 250 народних депутатів. Згідно з рішенням, також Пацкан перестає бути членом Рахункової палати. Наступним головою відомства може стати Геннадій Пліс, який з 13 грудня 2022 року є членом Рахункової палати. 

 

 

 

Нагадаємо:

У Верховній Раді зібрали 129 підписів (з 113 необхідних) для висловлення недовіри члену Рахункової палати, голові Рахункової палати Валерію Пацкану. Верховна Рада голосування за звільнення Валерія Пацкана з посади голови Рахункової палати. Чинний голова Рахункової палати Валерій Пацкан написав листа на спікера ВР та фракції, що відкликає свою заяву про звільнення з посади.

 

Раніше Железняк повідомляв, що буде голосування за звільнення Валерія Пацкана з посади голови Рахункової палати, замість нього на посаду, наймовірніше, призначать ексглаву Держаудитслужби Геннадія Пліса.

 

Бюджетний комітет Верховної Ради підтримав заяву про звільнення Валерія Пацкана з посади голови Рахункової палати.

 

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан оголосив, що написав заяву про відставку: заявив про "гостинець" від НАБУ - підозру, та "політичні розбірки".

 

У понеділок, 7 листопада, НАБУ та САП завершити розслідування щодо екснардепа та голови Рахункової палати Валерія Пацкана, якого звинувачують в незаконному отриманні компенсації за житло в 2017 році.

 

У жовтні голова Рахункової палати Валерій Пацкан підтвердив, що йому повідомили про підозру у незаконному одержанні 117,65 тис грн компенсації за житло: він вважає підозру необґрунтованою.

 

Детективи та слідчі НАБУ і САП повідомили про підозру голові Рахункової палати та народному депутату 8 скликання Валерію Пацкану у незаконному одержанні 117,65 тис грн компенсації за житло. 
 

Як повідомляла УМ, минулого місяця Верховна Рада відправила у відставку трьох міністрів – міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Також Рада забрала мандат у народного депутата Михайла Забродського.