Україні потрібна перемога у великій битві за море – Зеленський

13:19, 25.03.2023
Україні потрібна перемога у великій битві за море – Зеленський

Випускники Інституту ВМС Національного університету Одеська морська академія. (facebook.com/onma.navy)

Президент Володимир Зеленський наголошує, що Україні потрібна перемога над російськими окупаційними військами не лише на землі та в повітрі, а й у великій битві за море.

 

За його словами, ця битва за море ще триває, не зважаючи на низку поразок російського флоту від української зброї.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський сказав під час звернення до випускників Інституту ВМС Національного університету Одеська морська академія, передає Офіс президента в суботу.

 

Верховний Головнокомандувач прогнозує, що на російські кораблі очікує доля флагмана Чорноморського флоту РФ – крейсера Москва, який українські військові знищили в квітні минулого року.

 

«Україні потрібна перемога над ворогом у морі так само, як на землі й у небі. Російські кораблі вже завчили єдину для них перспективу в українських водах. Російський чорноморський флагман уже продемонстрував, що очікує будь-яку посудину, яка загрожуватиме Україні, і лише питання часу, коли вона повторить курс Москви», – заявив глава держави.

 

Зеленський також нагадав про операцію зі звільнення острова Зміїний, під час якої сили оборони довели, що це українська територія, яка “не терпітиме ворожого прапора”.

 

І додав, що “велика битва за море” досі триває. І випускники Одеської морської академії мають взяти в ній участь і перемогти.

 

«Ви здобули право очолити дійсно героїчні екіпажі – тих наших воїнів, які хоробро й надзвичайно ефективно боронять Україну з моря від переважаючих ворожих сил», – повідомив президент.

 

Він закликав нових офіцерів ВМС дбати про своїх бійців, берегти Україну, захищати свободу мореплавства та всіх, хто мирно й законно користується територіальними водами нашої країни.

 

«І ніколи не пробачайте ворогу жодного злочину проти нашої держави й наших людей!», – уточнив Володимир Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагадав, що рік тому ЗСУ зруйнували міф про «невразливість російського флоту» у порту тимчасово окупованого Бердянська.

 

І оприлюднив відео нанесення ударів ЗСУ по великим десантним кораблям ворога, внаслідок яких ВДК «Саратов» було знищено, а інші – серйозно пошкоджено.