Оксен Лісовий очолить Міносвіти після Шкарлета – Шмигаль

17:15, 18.03.2023
Оксен Лісовий очолить Міносвіти після Шкарлета – Шмигаль

Оксен Лісовий пішов на фронт добровольцем у складі 95-ї бригади Десантно-штурмових військ. (Фото з відкритих джерел)

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анансував кадрові зміни в уряді на наступний тиждень.

 

Зокрема, він офіційно підтвердив, що скандально відомого міністра освіти Сергія Шкарлета буде звільнено.

 

Як інформує Україна молода, про це Денис Шмигаль повідомив у соцмережах в суботу.

 

За його словами, на засіданні фракції політичної партії «Слуга народу» обговорили кадрові зміни в Кабміні на наступний тиждень, зокрема, звільнення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

 

Тож новим главою Міносвіти монобільшість вирішила призначити Оксена Лісового, який протягом останніх 19 років є директором Малої академії наук.

 

Після початку повномасштабної війни з росією Лісовий пішов на фронт добровольцем у складі 95-ї бригади Десантно-штурмових військ та продовжив виконувати обов’язки директора МАН України.

 
 

Крім того, планується звільнення з посади міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна. Його місце посяде Олександр Камишін.

 

«Крім того, віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров буде опікуватися ще низкою напрямків, окрім діджиталізації. Його майбутня посада — віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України», – поінформував пан Шмигаль.

 

Як повідомляла "УМ", громадськість неодноразово вимагала звільнення Шкарлета з посади міністра освіти ще до вторгнення рф.