Семен Кривонос призначений директором НАБУ

12:19, 06.03.2023
Семен Кривонос призначений директором НАБУ

Семен Кривонос.

На позачерговому засіданні Кабінет Міністрів після багатоденних "митарств" нарешті призначив директором Національного антикорупційного бюро Семена Кривоноса.

 

Як інформує УМ, відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 6 березня.

 

Кандидатуру Кривоноса уряд підтримав одноголосно.

 

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у голосуванні участі не брав, оскільки в нього виник конфлікт інтересів через "тісні ділові стосунки" з Кривоносом.

 

4 березня комісія з проведення конкурсу на посаду директора НАБУ через відкрите голосування визначила трьох кандидатів, які відповідають вимогам та мають найкращі професійний досвід, знання та якості для виконання службових обов'язків керівника бюро.

 

Кандидатами стали начальник 4-го слідчого відділу Територіального управління Держбюро розслідувань у Хмельницькому Сергій Гупяк; керівник Державної інспекції архітектури та містобудування Семен Кривонос; керівник управління внутрішнього контролю НАБУ Роман Осипчук.

 

Україна пообіцяла МВФ провести конкурс на директора НАБУ до квітня 2023 року, але прем'єр-міністр Денис Шмигаль казав, що уряд зацікавлений у якнайшвидшому завершенні конкурсу.

 

НАБУ працює без постійного керівника з квітня 2022 року, коли закінчилися повноваження Артема Ситника. Його обов'язки зараз виконує перший заступник директора Гізо Углава.

 

Як повідомляла УМ, раніше прогнозувалоя, що директором НАБУ стане Кривонос, Гупяк або Осипчук.