Вторгнення рф в Україну спричинило наймасовіші порушення прав людини - Гутерріш

13:50, 27.02.2023
Вторгнення рф в Україну спричинило наймасовіші порушення прав людини - Гутерріш

Генсек ООН зазначив, що зафіксовано чимало випадків сексуального насильства росіянами в Україні (Фото з відкритих джерел)

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш на відкритті 52-ї сесії Ради з прав людини ООН у Женеві заявив, що вторгнення росії в Україну спричинило наймасовіші порушення прав людини - Генсек ООН

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN.

 

«Це спричинило масові смерті, руйнування та переміщення громадян»,— наголосив Гутерріш.

 

Він додав, що Управління Верховного комісара з прав людини задокументувало десятки випадків пов’язаних з конфліктом сексуального насильства над чоловіками, жінками та дівчатами.

 

Генсек ООН закликав міжнародні уряди поважати та активізувати Загальну декларацію з прав людини, з моменту підписання якої у грудні виповнюється 75 років. За його словами, нею часто «нехтують та зловживають».

 

Як відомо, у Женеві в понеділок, 27 лютого, стартує щорічна сесія Ради з прав людини ООН, головною темою якої стане розслідування воєнних злочинів російської армії в Україні.

 

Сесія триватиме рекордні шість тижнів. На відкритті виступить генсек ООН Антоніу Гутерріш, а загалом очікуються виступи близько 150 глав держав та урядів, зокрема представників США, Китаю, України та Ірану.

 

Як повідомляла УМ, надзвичайна спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН ухвалила резолюцію "Принципи Статуту ООН, що лежать в основі всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні".