Тихесенько в ліс піду: нардеп Олександр Трухін складає мандат

13:55, 23.02.2023
Тихесенько в ліс піду: нардеп Олександр Трухін складає мандат

Олександр Трухін нещодавно повернувся з Вільнюса. (facebook.com/trukhin.fond)

Скандально відомий народний депутат Олександр Трухін, який після резонансної ДТП пропонував поліцейським хабара, мовляв, «можна я тихесенько в ліс піду», нині написав заяву про складання повноважень народного депутата України.

 

Як інформує Україна молода, відповідна заява оприлюднена на сайті парламенту в додатку до проєкту постанови №9056 "Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Трухіна О.М.".

 

У даній заяві Трухін зазначає: "Відповідно до пункту 1 частини другої статті 81 Конституції України та пункту 1 частини першої статті 4 Закону України "Про статус народного депутата України" повідомляю про складання повноважень народного депутата України Верховної Ради України ІХ скликання".

 

У розділі "дати та стан проходження" зазначається, що відповідна заява одержана Верховною Радою та направлена на розгляд до Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР 23 лютого.

 

Нардеп Ярослав Железняк додав у Telegram, що відповідну постанову вже вніс регламентний Комітет ВРУ і зала розгляне її на найближчому засіданні.

 

Зауважимо, що напередодні Вищий антикорупційний суд затвердив угоду між народним депутатом Трухіним і прокурором щодо визнання винуватості та визнав його винним у справі про спробу підкупу поліцейських. Під час судового засідання Трухін заявив про готовність скласти депутатський мандат.

 

 

Як повідомляла «УМ», народний депутат Трухін 23 серпня 2021 року спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ.

 

Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

 

За даними ЗМІ, нардеп був напідпитку і спричинив аварію дорогою з Полтави до Києва. Через тиждень після ДТП нардеп заявив, що не перебував за кермом, і співпрацював з поліцейськими при оформленні протоколів.

 

Але лише в лютому 2022 року (через пів року після аварії) Трухін був виключений з партії «Слуга народу». Саме тоді було оприлюднено відео з нагрудної камери поліцейського, на якому зафіксовано, як Трухін хотів залишити місце ДТП і запевняв правоохоронця, що може вирішити питання з очільником МВС Денисом Монастирським (нині покійним).

 

Згодом він запропонував поліцейському "150 тисяч бонусу", які лежали в автівці, щоби правоохоронці допомогли йому втекти з місця пригоди й оформили як пасажира.