Віктор Балога став нев'їзним до Угорщини

16:32, 15.02.2023
Віктор Балога став нев'їзним до Угорщини

Угорщина заборонила в’їзд колишньому нардепу Віктору Балозі та його родині. (facebook.com/ViktorBaloga)

Угорщина заборонила в'їзд в країну нардепу кількох скликань, ексглаві Секретаріату президента часів Віктора Ющенка Віктору Балозі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Балога у Фейсбуці.

 

«Отримав нагороду від мілкого діяча сучасності Орбана - становлю загрозу національній безпеці Угорщини. Показово, що угорська влада мене «злякалась» в день встановлення національного державного символу України - Тризуба, замість імперського символа "Великої Угорщини" турула на Мукачівському замку.

 

Сприймаю таке рішення путінських прихвостней, як визнання ефективності нашої боротьби за територіальну цілісність та суверенітет України»,— йдеться в повідомленні екснардепа.

 

За його даними, у списку тих, кому Угорщина заборонила в'ізд - патріоти із різних сфер та регіонів, зокрема, представники СБУ, які ведуть справу проти лідера проорбанівської "КМКС" Брензовича та львівські активісти, які боряться з імперськими символами на нашій українській землі. 

 

Балога також додав: "До друзів України в ЄС їздив та буду їздити, а в орбанівську Угорщину не збирався та не збираюсь. З Божої ласки, Путіна, Орбана та різну шушеру переживем. Головне, щоб Україна перемогла росію, а діти й онуки були здорові".
 

Нагадаємо, в кінці жовтня у замку "Паланок" у місті Мукачево замість угорського символа – містичного птаха турул – встановили Тризуб, що є малим державним Гербом України. Мером міста є син Віктора Балоги - Андрій.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно депутатка Закарпатської обласної ради Юдіта Петеї, яка балотувалась від проорбанівської партії КМКС, на своїй сторінці у фейсбук розмістила фото мапи Закарпатської області, яку пофарбувала в кольори угорського прапора.