Воллес оцінив виснаження армії рф в Україні на рівні Першої світової війни

13:43, 15.02.2023
Воллес оцінив виснаження армії рф в Україні на рівні Першої світової війни

Бен Воллес заявив, що російська армія доволі виснажена і задіяла уже 97% особового складу (Фото з відкритих джерел)

Міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що росія на війну з Україною залучила уже 97% усієї своєї армії. Це свідчить, що москва так і не змогла взяти суттєві переваги на фронті.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ВВС.

 

«Якщо 97% російської армії зараз перебувають в Україні з дуже, дуже високим рівнем відтоку особового складу, потенційно їхня боєздатність знижена на 40%, а майже дві третини танків знищені або розбиті, це має прямий вплив на безпеку Європи», — додав він.

 

За спостереженнями Воллеса, виснаження ворожих військ — на рівні Першої світової війни. Це і не дивно, адже щодня армія рф втрачає кілька сотень найманців.

 

Наприклад, 14 лютого, українські військові ліквідували майже 700 рашистів. А від початку широкомасштабного вторгнення — майже 140 тисяч людей особового складу. Також у ГУР раніше коментували, що в росії немає ресурсів, щоб розпочати широкомасштабний наступ.

 

Також пан Воллес впевнений, що союзники могли б допомогти Україні швидше, підтримуючи операції «на землі» і не зосереджуючись на наданні літаків. 

 

Замість винищувачів, для надання яких будуть потрібні місяці на навчання пілотів і «істотна технічна бригада», Велика Британія могла б надати більш термінову підтримку. Зокрема, передати зброю великої дальності і зенітні ракети.

 

«Я думаю, що ми можемо допомогти Україні раніше, надавши їм необхідну силу на полі бою, а не виконуючи специфічний запит», – сказав він в ефірі Sky News.

 

Воллес також порівняв відправку літаків в Україну з подарунком боліда Формули-1. 

 

«Подарувати звичайний автомобіль, на якому ви або я могли б їздити, в порівнянні з автомобілем Формули-1, – це зовсім інша справа», – сказав він, намагаючись обґрунтувати, чому з поставками винищувачів є складнощі.

 

Як повідомляла УМ, з часу першого тижня вторгнення в Україну, росія за останні два тижні, ймовірно, зазнала найбільших втрат.