Нардеп Олег Волошин офіційно підозрюється у державній зраді

12:53, 10.02.2023
Нардеп Олег Волошин офіційно підозрюється у державній зраді

Правоохоронці проводять слідчі дії за адресами реєстрації Волошина та його родичів і зв’язків. (Фото СБУ)

Народний депутат України від забороненої ОПЗЖ Олег Волошин отримав підозру у державній зраді на основі доказів, які зібрала контррозвідка СБУ.

 

За даними матеріалів слідства, протягом 2020-2021 років цей обранець сприяв військово-політичному керівництву рф у підривній діяльності проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресцентр СБУ в п’ятницю.

 

«Серед іншого, Волошин цілеспрямовано маніпулював суспільною думкою українців в інтересах країни-агресора. Зокрема, подавав викривлену інформацію про військово-політичну та соціальну сферу нашої держави у своїх виступах та інтерв’ю.

 

Ця та інша діяльність Волошина доводить, що він свідомо діяв на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України», - йдеться у повідомленні спецслужби.

 

Також зазначається, що наразі Генпрокурором складено повідомлення про підозру народному депутату України за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

 

 

У рамках відкритого кримінального провадження співробітники СБУ спільно з ДБР під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора проводять слідчі дії за адресами реєстрації фігуранта та його родичів і зв’язків.

 

Проводиться комплекс заходів щодо притягнення Волошина, який наразі переховується від правосуддя за кордоном, до справедливої відповідальності.

 

 

Як повідомляла «УМ», у липні 2020 року активісти облили Волошина зеленкою поблизу Верховної Ради після того, як він публічно заявив, що Україна нібито не має суверенітету та перебуває «під зовнішнім управлінням».

 

Депутати вимагали притягнути Волошина до кримінальної відповідальності за сепаратистські заяви. 

 

Нагадаємо, одіозна пропагандистка Тетяна Монтян підозрюється у сепаратизмі