Свині літають, містере Вотерс: посол України розкритикував путініста в ООН

15:02, 09.02.2023
Свині літають, містере Вотерс: посол України розкритикував путініста в ООН

Український посол в ООН Сергій Кислиця поставив на місце путініста з гурту Pink Floyd Роджера Вотерса і нагадав йому про надувну свиню. (facebook.com/sergiy.grau)

У Нью-Йорку на черговому засіданні Ради безпеки ООН виступив прихильник Путіна  — колишній учасник гурту Pink Floyd Роджер Вотерс, якого запросила російська делегація. Відомо, що музикант Роджера Вотерса підтримує збройну агресію Росії проти України. 

 

79-річний музикант звернувся до Радбезу і закликав до термінового припинення вогню в Україні, заявивши, що представляє думку «приблизно 4 млрд братів і сестер».

 

У відповідь, український посол в ООН Сергій Кислиця назвав Роджера Вотерса «ще однією цеглиною у стіні московської пропаганди», і нагадав, що сам же Вотерс вважає Путіна новим Гітлером. Адже про це він сам заявляв раніше в одному з інтерв'ю.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із текст виступу, який Сергій Кислиця виклав у своєму Фейсбуці.

 

 

«Коли я чую, як російський посол говорить про чергову нововигадану версію цілей так званої «спецвійськової операції», яка має бути досягнута, я можу йому сказати лише «свині можуть летіти», — сказав Кислиця, апелюючи до відомої англійської ідіоми, яка використовується для опису події, яка ніколи не відбудеться.

 

«Я здивований, що сьогодні він [Роджер Вотерс] не надув гігантську повітряну кулю у формі свині в Палаті безпеки, як на багатьох своїх шоу в минулому. Що це могло бути цього разу, містере Вотерс? Свині зі свастиками та серпом і молотом, як на деяких ваших виставах, засуджених за антисемітизм?

 

Чи, мабуть, обличчя Путіна і Гітлера? Зрештою, хіба не пан Вотерс у вересні минулого року в одному зі своїх інтерв'ю назвав Володимира Путіна «новим Гітлером»? Це справді могло бути справжнім шоу для цієї зали!»— зазначив Кислиця.

 

Кислиця нагадав, як у 1979 році гурт Pink Floyd написав пісню Another Brick in the Wall, і засудив вторгнення СРСР до Афганістану і був заборонений в Радянському союзі.

 

«Іронічно, якщо не лицемірно, що містер Вотерс зараз намагається відбілити чергове вторгнення. Як сумно його колишнім шанувальникам бачити, як він погоджується на роль лише „цеглини в стіні“, стіні російської дезінформації та пропаганди», — сказав він.

 

Кислиця нагадав Радбезу, що у лютому Роджер Вотерс виступить із концертом у Москві.

 

«Свині можуть літати, містере Вотерс! Не знаю, чи зможуть з іменем Гітлера та Путіна на концерті в Москві. Навіть зі свастиками та серпом і молотом. А особливо, якщо в черговий раз одягнути нацистську довгу шкіряну куртку»,— сказав украінський посол.

 

Він завершив своє звернення цитатою з книги Орвелла Колгосп тварин.

 

«Пам’ятаєте місце, де свині і люди пили разом, вони «переводили погляд зі свині на людину, і людина на свиню, і знову зі свині на людину: але вже неможливо було сказати, хто який». Чи можете ви чітко розрізнити, що є що, коли дивитесь на те, до чого зводить свою країну російський Гітлер?»

 

Кислиця порадив Роджеру Вотерсу краще грати на гітарі, а не давати поради Радбезу ООН.

 

«Сьогодні російська делегація привнесла трохи попкультури, але як щодо того, аби замовити щось більш класичне? Як щодо Лебединого озера на 17 лютого — повнометражного, чотириактного, тригодинного дійства, яке росіяни так звикли переживати, коли помирає їхній черговий диктатор. Брежнєв, Андропов, Черненко… І ми знаємо ім'я наступного», — завершив виступ Кислиця.

 

Відомо, що 17 лютого росія скликає засідання Ради Безпеки ООН, яку хоче приурочити річниці підписання так званої Другої Мінської угоди.

 

Як повідомляла Ум, посол України в ООН Сергій Кислиця поцікавився у членів Радбезу ООН, як це бути поруч із м’ясником у палаті після влучання російської ракети у багатоквартирний будинок у Дніпрі.