Моравецький попереджає про Третю світову війну в разі поразки України

15:54, 16.01.2023
Моравецький попереджає про Третю світову війну в разі поразки України

Німеччина має діяти рішуче і надати Україні все необхідне озброєння — Моравецький

Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький закликав Німеччину до рішучих дій та надати Силам оборони України «всі види озброєнь», бо вони захищають від російських окупантів не лише себе та свої домівки, а й добробут Європи.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє РАР.

 

Він застеріг світ, що поразка України «може стати прелюдією до Третьої світової війни» і тому зараз «немає причин блокувати підтримку Києва та затягувати її на невизначений термін».

 

«Я закликаю уряд Німеччини до рішучих дій, які полягають у постачанні всіх видів озброєнь в Україну»,- сказав Моравецький.

 

Він нагадав союзникам, як Західна Європа «вважала, що російського ведмедя можна приручити», хоча Польща постійно попереджала, маючи історію взаємин із Росією, «що імперіалізм - основна частина політики Кремля».

 

«Виявилося, що відносини з Росією - це договір з дияволом. Політика «Wandel durch Trade», «зміна через торгівлю» та проєкти, які мали пов'язати Росію з Європою, не вдалися. Це була петля на нашій шиї»,- наголосив він.

 

Моравецький сказав, що у російському політичному мисленні існування незалежної України, Польщі та країн Балтії «несумісне з існуванням російського імперіалізму».

 

Він вважає, що Берлін наразі швидко погодиться передати Україні танки Leopard.

 

12 січня президент Польщі Дуда пообіцяв Україні роту Leopard-2.

 

13 січня спікер уряду ФРН сказала, що Німеччина не відмовляє у передачі німецьких танків Україні з Польщі, але поки що не отримала офіційного запиту від Варшави.

 

Німеччина «не має заважати»  іншим країнам передавати Leopard ЗСУ, вважає віцеканцлер ФРН Хабек.

 

Як повідомляла УМ, сьогодні, 16 січня, Німеччина має оголосити своє рішення щодо відправки Україні танків Leopard 2.