Штайнмаєр не бачить можливостей для перемир'я в Україні

13:02, 29.11.2022
Штайнмаєр не бачить можливостей для перемир'я в Україні

Штайнмаєр засуджує напади росії на українських цивільних осіб та критичну інфраструктуру.

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що перемир’я на сьогодні між росією й Україною означатиме, що рф збереже собі окуповану територію, тому він не бачить сенсу сідати за стіл переговорів.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав в інтерв’ю DW.

 

«Всі рекомендації укласти перемир'я зараз, звичайно, несерйозні, тому що перемир'я в цей момент означало б підписатися під тим, що вже сталося, в несправедливості. Перемир'я зараз означатиме, що Росія збереже за собою окуповану територію. А разом з нею будуть санкціоновані і порушення кордону, і нехтування міжнародним правом, і захоплення земель»,– сказав Штайнмаєр.

 

При цьому він неохоче коментує можливі західні та німецькі гарантії безпеки для України ще до того, як уряд України вступить у можливі переговори з Москвою.

 

«Ми все ще перебуваємо на етапі, коли ми не можемо точно сказати, як такі гарантії безпеки могли б виглядати»,– сказав Штайнмаєр.

 

Штайнмаєр заявив, що засуджує нещодавні напади Росії на цивільних осіб, а також на газо- та електропостачання в Україні:

 

«Я думаю, що це частина військової стратегії, яку ми бачимо тут. Ми маємо не просто жорстоку агресивну війну, яка ведеться військовим шляхом проти української армії, але ми маємо - і це стає більш помітним, чим ближче до зими - жорстокий напад на критично важливу інфраструктуру і, звичайно, на цивільне населення».

 

Як відомо, президент Німеччини закликав до посилення допомоги Україні у зв'язку з масовим руйнуванням енергетичної інфраструктури в Україні.

 

Як повідомляла УМ, канцлер Німеччини Олаф Шольц переконаний,  що наразі є неможливим дипломатичне вирішення питання припинення війни в Україні. На його думку, не можна фломастером малювати території на карті та казати, що це моє.