Володимир та Олена Зеленські вшанували пам’ять загиблих учасників Революції Гідності

14:03, 21.11.2022
Володимир та Олена Зеленські вшанували пам’ять загиблих учасників Революції Гідності

Президентське подружжя встановило лампадки до хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою вшанували пам’ять активістів, які загинули під час Революції Гідності.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента у День Гідності та Свободи, 21 листопада.

 

Президентське подружжя встановило лампадки до хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

 

Також глава держави привітав українців з Днем Гідності та Свободи, наголосивши, що українці можуть залишитися без світла та гарячої води, але ніколи не залишаться без волі.

 

«Усі побачили, який в нас народ. Готові віддати останнє. Готові стояти до останнього. Не втратили гідність, мужність, віри в себе. І об’єднались, щоб не втратити волю. Не втратити незалежність. Не втратити Україну.

 

Можем залишитись без грошей, без бензину, без гарячої води, без світла, але не без волі – і це залишається незмінним», - наголосив Зеленський у відеозверненні.

 

 

Президент додав, що до загартованих бійців приєднуються музиканти, актори, олімпійські чемпіони, айтівці, науковці, бізнесмени – сотні тисяч українців, які "не сіли в літак, а стали в чергу до військомату".

 

«І всі побачили, на що здатні наші цивільні. Всі побачили, які в нас громадяни, як можна ставати живою стіною на шляху військових колон окупанта, голіруч розвертати ворожі танки і БТРи. Попри обстріли та шумові гранати виходити на мітинги в окупації. Берегти український прапор і дочекатись ЗСУ.

 

Затопити своє село, щоб не дати оркам прохід на Київ. Збити російський безпілотник банкою консервації. Дати окупантам насіння, щоб на місці, де вони згинуть, соняшники проросли.

 

І всі побачили, які в нас лікарі, пожежники, рятувальники, залізничники, енергетики і фермери», - сказав Верховний Головнокомандувач.

 

І запевнив, що в День Гідності та Свободи українці зберуться на Майдані Незалежності, де завжди захищали гідність та свободу, і відзначать там День Перемоги України:

 

«У мирному Києві, у мирній Україні я скажу про важливе. Про головне – те, що залишилось незмінним. І залишиться незмінним. Слава Україні.

 

Ми все подолаємо. Пересилимо. Переживемо. Переможемо!».

 

 

Як повідомляла «УМ», День Гідності та Свободи став своєрідним наступником свята Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але був скасований.