Рано говорити про перемогу, Кремль має вдосталь гарматного м’яса – Воллес

18:37, 13.11.2022
Рано говорити про перемогу, Кремль має вдосталь гарматного м’яса – Воллес

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес людина прагматична й дивиться на війну в Україні без рожевих окулярів.

Україна має поступ у війні з росією, але москва ще дуже далека від того, щоб здатися, заявив міністр оборони Великобританії Бен Воллес.

 

Бен Воллес вважає, що нерозумно розглядати відхід Росії з Херсона як кінець війни

 

Як інформує УМ, про це сказав журналістам глава Міноборони Британії Бен Воллес.

 

«Україна має поступ... Це не великий крок, але, тим не менш, напрямок руху – це українці», – сказав Уоллес Times Radio, повідомляє агенція Reuters.

 

Херсонець цілує українського військового в центрі Херсона 13 листопада 2022. Фото: Єфрем Лукацький/АП

 

«Ніхто не недооцінює росію. росія далека від того, щоб здатися», – вважає британський міністр оборони.

 

Визволення Херсону від окупантів – важлива подія, але союзникам України рано говорити про рішучу перемогу, оскільки росія має ще вдосталь ресурсів для продовження війни.

 

Міністр вважає, що важливо не "недооцінювати" Кремль, і підкреслив, що "якщо росії знадобиться більше гарматного м'яса, вона його здобуде".

 

Воллес сказав, що "Україна повернула один важливий населений пункт із багатьох, які Росії вдалося захопити ще у березні", і що це "демонструє чудові можливості України".

 

Він також додав, що Україна сама має вирішити, за яких обставин вона буде готова вести переговори з Росією. Повернення Херсону, на його думку, для переходу до переговорів вирішального значення не має. "Не варто дякувати злодію за те, що його змушують повернути вкрадене", – сказав міністр.

 

11 листопада Міноборони України повідомило, що Херсон повертається під контроль української армії. У центрі міста підняли український прапор.

 

Міноборони росії дешо раніше заявило, що всіх російських військових виведено з правого берега Дніпра, де розташований Херсон. Сталося це після того, як 9 листопада російське військове керівництво оголосило про відведення військ з міста та з правого берега Дніпра.

 

Як повідомляла УМ, в Херсоні окупанти замінували майже все.