Шольц не вірить у дипломатичне вирішення війни в Україні

00:25, 12.11.2022
Шольц не вірить у дипломатичне вирішення війни в Україні

Шольц під час дискусії, організованої мовником RND. (rnd.de)

Канцлер Німеччини Олаф Шольц переконався, що наразі є неможливим дипломатичне вирішення питання припинення війни в Україні.

 

На його думку, не можна фломастером малювати території на карті та казати, що це моє.

 

Як інформує Україна молода, про це Шольц заявив під час дискусії, організованої мовником RND.

 

"Ми всі хочемо, щоб ця війна закінчилася і щоб мир став можливим. Це також є темою всіх переговорів, які я досі вів із російським президентом, і я не допустив, щоб будь-яка критика відвадила мене від телефонних розмов із президентом рф через певні проміжки часу – часто дуже тривалі", – сказав німецький канцлер.

 

Втім, за його словами, ця війна путіна перешкоджає будь-якому дипломатичному зближенню: "Цією вбивчою війною, яку ми зараз переживаємо, путін, перш за все, завадив усьому, що раніше відбувалося в плані переговорів".

 

Пан Шольц наголосив, що виступає проти припинення вогню на умовах росії.

 

«Насамперед росія повинна усвідомити, що ідея диктаторського миру ні до чого не призведе і що не можна просто пройтись фломастером по території й сказати, що це тепер моє. Тому диктаторського миру не буде, має бути інше розуміння», – сказав політик.

 

Канцлер ФРН згадав про переговори, які вів із путіним у Москві незадовго до повномасштабного російського вторгнення в Україну. Тоді президент росії вимагав у Шольца, щоби в Україні не було "ніяких ракет, які загрожують Москві" і щоб Україна не вступала до НАТО, а також статус окремих областей на сході України.

 

"Жодна з причин, які там зіграли свою роль, не виправдала б цю війну, тому що нічого з цього насправді не відбулося", – наголосив він.

 

Водночас, Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна не планує "заморожувати" війну після деокупації Херсона.

 

"Ми не можемо нічого заморожувати. Ми не холодильна камера. Ми маємо звільняти наші території незалежно від погоди, незалежно від пори року. Жодної зупинки ми пропускати не можемо, бо там наші люди, ми бачимо, як вони страждають...

 

Завдання президента – звільнення всіх наших територій від терористів та окупантів", - сказав пан Данілов в ефірі телемарафону.

 

Як повідомляла «УМ», Міноборони України офіційно підтвердило, що ЗСУ беруть під контроль Херсон після ганебної втечі з міста російських окупантів.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому путін просить мирних переговорів з Україною