ЗСУ стануть сильнішими взимку: з-за кордону повернуться тисячі навчених бійців

10:09, 11.11.2022
ЗСУ стануть сильнішими взимку: з-за кордону повернуться тисячі навчених бійців

Українські збройні сили використають зиму максимально ефективно. (facebook.com/GeneralStaff.ua/nato.int)

Міністр оборони України Олексій Резніков переконаний, що Україна взимку стане лише сильнішою, адже з Великої Британії приїдуть тисячі навчених солдатів та офіцерів.

 

За його словами, українська армія взимку проведе перегрупування та ротацію.

 

Як інформує Україна молода, про перспективи ЗСУ в зимовий період Резніков розповів у інтерв'ю агентству Reuters.

 

Глава Міноборони вважає, що взимку бойові дії не будуть такими активними і це вигідно для всіх сторін, що воюють, оскільки буде час для відпочинку. Але українські збройні сили намагатимуться використати цей період максимально ефективно.

 

Тому Україна вийде з цієї паузи сильною і посиленою тисячами солдатів, які проходять підготовку у Великій Британії.

 

                           Генсек НАТО Єнс Столтенберг спостерігає за навчаннями сил ЗСУ у Великій Британії.

 

«Ми використовуємо цей час із максимальним результатом для наших збройних сил, для перегрупування, оновлення та ротації, і ми добре їх підготуємо», — сказав міністр.

 

Він також прокоментував ситуацію у Херсонській області. За його словами, важко передбачати дії ворога, але виведення російських військ із Херсона звільнить сили обох сторін для ведення бойових дій на інших напрямках.

 

У зв'язку з цим є ймовірність того, що противник посилить свої позиції у Запорізькій області. У будь-якому випадку це станеться не так швидко, вважає пан Резніков.

 

«Вивести ці війська з Херсона за один-два дні не так просто. Як мінімум це займе один тиждень», — зазначив очільник оборонного відомства.

 

Як повідомляла «УМ», аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що ЗСУ  не зупинятимуть свого успішного контрнаступу через зиму. Українська армія може скористатися перевагами замерзлої місцевості для легшого просування та завдати шкоди погано оснащеним російським підрозділам.