Валентина Матвієнко пропонує Україні почати мирні переговори у Індонезії

15:35, 06.10.2022
Валентина Матвієнко пропонує Україні почати мирні переговори у Індонезії

Валентина Матвієнко на чолі російської парламентської делегації у Джакарті. (Скріншот відео)

Глава Ради федерації рф Валентина Матвієнко запропонувала парламентській делегації України «просто сьогодні» сісти за стіл мирних переговорів в Індонезії.

 

Нахабна пропозиція Матвієнко пролунала на майданчику 8-го саміту глав парламентів G20 в Джакарті, де перебуває і українська парламентська делегація, яку очолює віце-спікерка Ради Олена Кондратюк.

 

Як інформує Україна молода, про це свідчить пряма трансляція саміту G20. Виступ Матвієнко активно поширюється російськими ЗМІ.

 

«Давайте просто сьогодні на майданчику „парламентської двадцятки“ сядемо за стіл переговорів — парламент росії, парламент України. Давайте спробуємо зрозуміти одне одного, знайти домовленості», — сказала спікерка Ради федерації з українським корінням.

 

Вона заявила, що рф «за діалог» та «неодноразово пропонувала переговори», повторивши кремлівську брехню про бажання «мирного врегулювання внутрішньоукраїнської кризи».

 

«Давайте домовлятися і сідати за стіл переговорів», – запропонувала Матвієнко.

 

Зауважимо, що парламентський саміт країн "Великої двадцятки", G20, проходить 6-7 жовтня в Джакарті, Республіка Індонезія.

 

Як повідомляла «УМ», російський диктатор путін 30 вересня підписав із ватажками терористичних організацій «Л/ДНР» та колаборантами у Херсонській та Запорізькій областях «договори» про анексію захоплених територій України.

 

Після цього президент України Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО про неможливість переговорів з путіним. На Банковій заявили, що Київ піде на переговори з Москвою, лише коли там зміниться президент.

 

5 жовтня путін ще й нахабно «перевів» черговим нікчемним указом Запорізьку АЕС в Енергодарі у господарську власність «Росатому».