Мобілізаційний план путіна «Бермудський трикутник» є програмою з утилізації росіян - Данілов

13:58, 21.09.2022
Мобілізаційний план путіна «Бермудський трикутник» є  програмою з утилізації росіян - Данілов

Указ щодо часткової мобілізації у рф свідчить про провал планів російського повномасштабного вторгнення в Україну. (Фото з відкритих джерел)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що рішення президента росії володимира путіна Росії щодо часткової мобілізації є «програмою утилізації росіян».

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Твітері.

 

«План Путіна «Бермудський трикутник» – комплексна програма утилізації росіян: ухилення від мобілізації – в’язниця – ПВК «Вагнер». Далі: український фронт – ліквідація – «Біла лада», – написав він.

 

Водночас антикризовий радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що оголошення мобілізації у Росії є свідченням «чудового почуття гумору у життя».

 

«Росіяни, які вимагали знищити Україну, врешті отримали: 1. Мобілізацію. 2. Закриті кордони, блокування банківських рахунків. 3. Тюрму за дезертирство. 4. Спецзагони для «опущених» у ПВК. Все ще йде за планом, чи не так? У життя чудове почуття гумору», – зазначив він.

 

Більшість іноземних політиків та дипломатів, говорячи про указ щодо часткової мобілізації у РФ, заявили, що це свідчить про провал планів російського повномасштабного вторгнення в Україну. 

 

Про це повідомляє  Reuters

 

Амбасадорка Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк відреагувала на звернення президента РФ Володимира Путіна, в якому він підтримав “референдуми” на тимчасово окупованих територіях України та оголосив часткову мобілізацію.

 

«Сполучені Штати ніколи не визнають претензій Росії на нібито анексовану українську територію, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно»,–наголосила Бріджит Брінк.

 

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що мобілізація військ Росією є визнанням президента Володимира Путіна, що “його вторгнення провалюється”.

 

«Путін і його міністр оборони відправили на смерть десятки тисяч своїх громадян. Жодні погрози та пропаганда не можуть приховати той факт, що Україна перемагає у цій війні»,– сказав Воллес у заяві.

 

Міністерка закордонних справ Великої Британії Гілліан Кіган сказала, що це те, до чого варто поставитися дуже серйозно.

 

«Це, очевидно, ескалація»,— зазначила вона.

 

Віцеканцлер Німеччини Роберт Габек сказав, що це “ще один поганий та неправильний крок з боку Росії”, який будуть обговорювати.

 

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що оголошення часткової мобілізації є спробою подальшої ескалації війни. Він додав, що рішення президента РФ Володимира Путіна свідчить, що Росія є єдиним агресором у світі. 

 

Водночас речник МЗС Китаю Ван Веньбінь закликав усі сторони брати участь у діалозі та консультаціях та знайти спосіб розв’язання проблем безпеки. 

 

Як повідомляла УМ,  21 вересня Володимир путін оголосив часткову мобілізацію в росії.

 

Згодом міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що планують призвати 300 тисяч резервістів.

 

На тлі цього рішення почався обвал акцій на Московській біржі.