У Києві вже готуються до візиту Ліз Трасс

13:10, 06.09.2022
У Києві вже готуються до візиту Ліз Трасс

Востаннє Ліз Трасс була у Києві 17 лютого, за 7 днів до початку повномасштабного вторгнення росії. (Фото з відкритих джерел)

МЗС України вже почало готуватися до візиту Ліз Трасс до Києва, яка перемогла у конкурсі на посаду прем’єр-міністра Великої Британії.

 

За даними дипломатів, найближчим часом лідерка Консервативної партії може приїхати до столиці України у статусі глави британського уряду.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в ефірі телемарафону у вівторок.

 

Дипломат нагадав, що востаннє пані Трасс була у Києві 17 лютого, за 7 днів до початку повномасштабного вторгнення росії.

 

Опісля вона неодноразово висловлювала бажання приїхати до України.

 

«Коли Трасс формально стане прем’єркою, я думаю, одразу ж відбудеться дзвінок, і домовленості про візит Ліз Трасс не забаряться. Ми вже як дипломатична система почали готувати й цю розмову, і приїзд Ліз Трасс до Києва», – сказав пан Пристайко.

 

Нагадаємо, Ліз Трасс офіційно змінить Бориса Джонсона після офіційного призначення королевою в замку Балморал у вівторок, 6 вересня.

 

Потім вона, третя жінка-прем’єр-міністр Великобританії, отримає запрошення для формування нового складу уряду.

 

Під час передвиборчої кампанії Трасс пообіцяла бути "найбільшим другом" України за прикладом Джонсона. На дебатах вона заявила, що, якщо її призначать прем’єром, перший телефонний дзвінок буде – президенту України Володимиру Зеленському.

 

Як повідомляла «УМ», Борис Джонсон виступив з прощальною промовою у Лондоні у вівторок, 6 вересня.