Українська ППО збиває 50-70% російських ракет − генерал-майор Микола Жирнов

14:11, 04.09.2022
Українська ППО збиває 50-70% російських ракет − генерал-майор Микола Жирнов

Ворог не може використовувати свою авіаційну зброю безкарно завдяки роботі системи української ППО. (facebook.com/kpszsu)

Начальник Київської міської військової адміністрації генерал-майор Микола Жирнов стверджує, що станом на сьогодні від 50% до 70% ворожих ракет збивається засобами української ППО, як авіацією, так і зенітними ракетними підрозділами.

 

Як інформує Україна молода, про це Микола Жирнов розповів у інтерв’ю Арміяінформ.

 

«Аналіз авіаційно-ракетних ударів росії показує, що від 50 до 70% ворожих ракет збивається засобами ППО, як авіацією, так і зенітними ракетними підрозділами. Але, на жаль, сьогодні 100% ефективність дій ППО ми не можемо забезпечити, це повʼязано з обʼєктивними причинами – недостатньою кількістю засобів розвідки, авіаційних та зенітних ракетних комплексів.

 

В основному – це радянські системи, в яких немає такої ефективності та надійності, як у засобів ППО країн-партнерів НАТО», - сказав генерал-майор.

 

На його думку, допоки у противника є ракетна та авіаційна зброя, доти існуватиме загроза завдавання ракетно-авіаційних ударів.

 

Хоча можна констатувати, що наразі противник не може використовувати свою авіаційну зброю безкарно, а також не може забезпечити ефективність своїх ракетних ударів.

 

Це стало можливим завдяки роботі системи ППО, героїзму та професіоналізму українських військовослужбовців.

 

                                                                                     Генерал-майор Микола Жирнов. 

 

Відповідаючи на запитання про ситуацію у столиці, начальник Київської МВА зауважив: «Більш-менш спокійна ситуація – це кропітка праця військових, правоохоронців, працівників критичної інфраструктури міста... Те, що в нас немає терактів, і не працюють ДРГ противника − це заслуга тих людей, які запобігають цим діям».

 

Пан Жирнов нагадав, що на початку широкомасштабної агресії в Києві було багато диверсійних груп, але завдяки зусиллям сил оборони ДРГ вчасно ліквідовано. Через профілактичні дії правоохоронців з початку російської агресії на території Києва було затримано 408 осіб-членів ДРГ.

 

Водночас він зауважив, що всім потрібно бути пильними, бо якась їх кількість залишається, не проявляючи активності.

 

Зауважимо, що з початку доби 4 вересня противник здійснив обстріл України ракетами різних типів повітряного та наземного базування. А саме – керовані авіаційні ракети Х-59, Х-31, протикорабельні П-800 «Онікс», крилаті ракети «Іскандер-К».

 

Як повідомляла «УМ», українська авіація 24 рази завдала ударів по районах зосередження живої сили й техніки, опорних і командних пунктах та транспортних шляхах російських військ на південному фронті протягом попередньої доби, 3 вересня.

 

За даними Головнокомандувача ЗСУ Залужного, пара ударних безпілотників Bayraktar лише за три дні знищила на фронті російської військової техніки на 26,5 мільйона доларів.

 

При цьому, загальна вартість знищеної та пошкодженої російської техніки внаслідок роботи турецьких дронів складає 28,35 мільйона доларів.