Дуда у Києві привітав українців із Днем прапора та Днем Незалежності

15:07, 23.08.2022
Дуда у Києві привітав українців із Днем прапора та Днем Незалежності

Анджей Дуда приїхав до Києва і зустрівся із Зеленським. (Фото Офісу президента)

Під час візиту до Києва Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно, до останнього дня боротьби.
 
Як інформує Україна молода, про це він сказав під час зустрічі у Києві із Володимиром Зеленським, пепедає Офіс Президента України. 
 
«Хочу висловити величезну повагу українському народу за його надзвичайний героїзм щодо своєї Батьківщини. Я хочу, щоб вони були впевнені у потужній підтримці Польщі, у тому, що поляки з ними і підтримуватимуть їх до останнього дня боротьби» - цитує Дуду його канцелярія у Twitter.
 
Дуда сказав, що обговорив із Зеленським співпрацю у військовій та гуманітарній сферах, участь у відновленні України.
 
Президент Польщі привітав із Днем прапора та Днем незалежності України.
 
«Для нас, поляків та всіх жителів Балтії, це також важлива річниця – річниця пакту Ріббентропа-Молотова, за яким на Польщу та інші країни було скоєно напад. Польща тоді втратила свою державність. Той факт, що я сьогодні тут, також має для нас символічне значення. Для нас це також день протесту проти війни, відродження російського імперіалізму»,- сказав він.
 
Дуда додав, що сьогодні Україна захищає свою незалежність, захищає цілісність своєї держави від російської агресії, яка розпочалася не 24 лютого, а 2014 року.
 
«Україна може розраховувати на Польщу. Я вірю, що Україна не лише захистить себе, а й переможе, поверне собі всі свої землі та відновить себе завдяки підтримці Польщі та всіх чесних народів»,- сказав він.
 
23 серпня відбудеться другий саміт Кримської платформи, в ньому візьмуть участь представники близько 60 країн і міжнародних організацій.
 
Раніше три лідери G7 – канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда – підтвердили свою участь в онлайн-саміті Кримської платформи.
 
Крім того, участь у заході візьме і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
 
Як повідомляла УМ, раніше Президент Польщі Анджей Дуда наголосив, що Захід продовжуватиме надавати Україні різноманітну допомогу, зокрема, і військову, тому росія повинна програти у цій війні у всіх вимірах.