Від офіцерів залежить життя солдатів і результати на полі бою – Зеленський

15:43, 18.08.2022
Від офіцерів залежить життя солдатів і результати на полі бою – Зеленський

Зеленський під час відвідування Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що від якості навчання офіцерів залежить життя солдатів і результати на полі бою.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав під час виступу в Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в межах робочої поїздки до Львівської області у четвер.

 

Зокрема, Верховний Головнокомандувач поспілкувався з колективом академії та зазначив, що всі працівники добре розуміють виклики, які постали перед Україною, передає Офіс Президента.

 

«Ви знаєте, хто наш ворог, на що він здатний. Ви знаєте, що ми робимо абсолютно все для перемоги в цій війні. Ви знаєте, що й після нашої перемоги цей сусід України не зникне», – сказав Зеленський.

 

За його словами, ЗСУ та всі, хто може ефективно захищати нашу державу на полі бою, є й залишатимуться фундаментом безпеки українського народу.

 

«А патріотичний, освічений, компетентний і просто порядний офіцер є й завжди буде центральною фігурою в системі оборони української державності», – зазначив Президент.

 

 

Глава держави зауважив, що від якості навчання офіцерів та рівня викладачів великою мірою залежить життя солдатів і результат бойових дій.

 

І наголосив, що за роки незалежності в Національній академії Сухопутних військ було підготовлено понад 10 тис. висококласних фахівців для ЗСУ, а за час війни понад 1,5 тис. випускників і викладачів закладу відзначені державними нагородами. 32 офіцери були удостоєні звання Героя України, дев’ятеро з них – посмертно.

 

«Україна завжди пам'ятатиме своїх воїнів, своїх героїв, які віддали життя за свободу нашого народу», – сказав Верховний Головнокомандувач і висловив особливу подяку викладачам, які з перших днів повномасштабного вторгнення росії увійшли до складу зведених стрілецьких батальйонів, сформованих на базі академії, та хоробро захищали підступи до Києва.

 

«Ефективна оборона Києва стала однією з героїчних сторінок історії академії та надихатиме майбутні покоління українських курсантів, які навчатимуться саме тут, у місті Лева, у соборній, вільній і незалежній Україні», – наголосив він.

 

 

Як повідомляла «УМ», у четвер під час візиту на Львівщину Зеленський відвідав поранених захисників України в одній з лікарень.

 

У Львові відбудеться зустріч Президента України з генсеком ООН Гутеррешем та президентом Туреччини Ердоганом.