Залужний привітав колег із Днем Війська Польського

11:47, 15.08.2022
Залужний привітав колег із Днем Війська Польського

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний (в центрі). (Фото Офісу президента)

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний привітав колег із професійним святом - Днем Війська Польського у понеділок, 15 серпня.

 

До військових Польщі «залізний» генерал звернувся польською мовою. І нагадав, що наші країни, як і 102 роки тому, воюють проти спільного ворога – росії.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у відеопривітанні Залужного, яке оприлюднено на сторінках Головнокомандувача та Генштабу ЗСУ у Facebook.

 

«Дорогі побратими! Від імені Збройних сил та від себе особисто вітаю вас із Днем Війська Польського.

 

У Варшавській битві ваш народ відстояв свою державність та врятував Європу від більшовицької навали. Союзником Польщі у тій війні була Українська Народна Республіка.

 

Сьогодні, як і 102 роки тому, ми знову разом протистоїмо спільному багатовіковому ворогу», - наголосив пан Залужний.

 

Головнокомандувач ЗСУ подякував польському народові за допомогу і підтримку під час війни з росією.

 

 

Нагадаємо, Варшавська битва тривала з 13 по 25 серпня 1920 року і закінчилась переконливою перемогою польського війська, що фактично вирішило результат російсько-польської війни і змусило Росію підписати принизливий для неї Ризький мирний договір.
 
Спільна польсько-українська перемога 15 серпня 1920 року під Варшавою над армією більшовиків, що увійшла в історію під назвами Варшавська битва або “Диво над Віслою”, захистила Європу від навали більшовиків і зараз зміцнює партнерство між Україною та Польщею.
 
Українськими військами у цій битві командував генерал-хорунжий Армії УНР Марко Безручко.