У Раді планують продовжити військовий стан та мобілізацію до 21 листопада

19:52, 14.08.2022
У Раді планують продовжити військовий стан та мобілізацію до 21 листопада

Воєнний стан і загальна мобілізація будуть продовжені до 21 листопада. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони рекомендуватиме нардепам проголосувати за законопроекти, внесені до парламенту президентом Володимиром Зеленським, щодо продовження дії військового стану та загальної мобілізації ще на 90 діб.

 

Зокрема, ці законопроекти - №7664 та №7665 були підтримані на Комітеті.

 

Як інформує Україна молода, про це написав народний депутат із фракції "Голос" Ярослав Железняк у соцмережах в неділю.

 

"Комітет ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки підтримав загалом законопроекти (#7664) про продовження дії військового стану та (#7665) загальної мобілізації на 90 діб", — йдеться у пості парламентаря.

 

Нагадаємо, президентські законопроекти щодо продовження дії військового стану та мобілізації були направлені до Верховної Ради 12 серпня.

 

У текстах документів зазначено, що глава держави пропонує парламенту продовжити дію заходів, пов'язаних із повномасштабною агресією з боку РФ з 23 серпня 2022 року на 90 діб, тобто до 21 листопада.

 

У разі затвердження законопроектів на голосуванні у Верховній Раді це буде вже четверте продовження.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Зеленський відповів на петицію громадян про заборону вручати повістки про мобілізацію на блокпостах, АЗС та на вулиці. Глава держави доручив опрацювати це питання прем'єр-міністрові Денису Шмигалю.