Державі-терористу не вистачає колаборантів для псевдореферендумів - Данілов

16:27, 09.08.2022
Державі-терористу не вистачає колаборантів для псевдореферендумів - Данілов

Данілов наголосив, що спроби рашистів провести псевдореферендуми на окупованих територіях, приречені (Фото РНБО України)

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наголошує, що спроби провести «референдум» на захоплених територіях приречені, оскільки 2022 рік – не 2014.
 
Як інформує Україна молода, про це Данілов повідомив  у Twitter
 
Секретар РНБО констатує, що в Росії немає ресурсів створити навіть видимість проведення так званих "референдумів" на тимчасово окупованих територіях.
 
«Ці спроби приречені, як і ті, хто спокуситься на 30-ть рашистських срібняків. 2022 – не 2014,– попередив чиновник,—РФ не вистачає колаборантів. На тимчасово окупованих територіях призначені гауляйтери не можуть сформувати органи управління. Проведення будь-яких «референдумів» можливе виключно в режимі фейкових новин»,— наголосив він.
 
Як відомо, на території Запорізької та Херсонської областей загарбники намагаються набрати колаборантів та гауляйтерів, які б забезпечили проведення незаконних референдумів щодо нібито приєднання до Росії. Рух опору полює за різноматіними колаборантами.  Цивільне населення також всіляко опирається окупантам.
 
За даними ОК "Південь", росіяни розгорнули підготовку до проведення "референдумів" на захоплених територіях ще на початку окупації, однак кожного разу їм не вистачало справжнього електорату.
 
Центр національного спротиву раніше повідомляв, що російські окупанти хочуть приурочити голосування на так званих "референдумах" до російського "єдиного дня голосування" 11 вересня.
 
Нагадаємо: раніше президент Володимир Зеленський заявив, що у разі, якщо Росія проведе на окупованих територіях заплановані псевдореферендуми, то вона закриє для себе будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом. Наша країна не збирається віддавати свої території.
 
«Позиція нашої держави залишається такою, якою була й раніше: ми нічого свого не віддамо, а якщо окупанти підуть шляхом цих псевдореферендумів, то для себе ж закриють будь-яку можливість переговорів з Україною та вільним світом, які російській стороні однозначно будуть потрібні в певний момент»,– наголосив український лідер.
 
Як повідомляла УМ, колаборант і так званий голова тимчасової адміністрації Запорізької області Євген Балицький заявив, що підписав розпорядження про початок підготовки до "референдуму" щодо "приєднання" до Росії.