Мер Бучі Федорук закликав голову Amnesty International звільнитися

18:58, 06.08.2022
Мер Бучі Федорук закликав голову Amnesty International звільнитися

Мер Бучі Анатолій Федорук. (facebook.com/buchagolova)

Міський голова Бучі Анатолій Федорук закликає очільницю міжнародної правозахисної організації Amnesty International Агнес Калламар звільнитися через скандальний звіт, який дискредитує ЗСУ.

 

Як інформує Україна молода, про це Федорук написав у Facebook в суботу ввечері.

 

За його словами, він підписав звернення МБФ "Незламна українська нація" до світової спільноти з приводу оприлюдненого звіту Amnesty International.

 

"Як міський голова Бучі хочу нагадати пані Каллмар та всім причетним до цього нікчемного документу, що насправді це росія розв’язала в Україні агресивну війну. Також хочу показати, як насправді росіяни розміщували техніку в нашому місті", - написав мер.

 

Пан Федорук навів приклад, як станом на ранок 24 березня на одній із вулиць Бучі в одному лиш дворі перебували 12 російських військових машин, сховані за автомобілями мешканців будинків. І оприлюднив відповідну світлину. 

 

 

Міський голова Бучі підкреслив, що "доповідь Amnesty International не має нічого спільного з нейтральністю, неупередженістю, емпатією та захистом цивільного населення" і що вона "підтримує сторону зла, є маніпулятивною та сприяє діям країни-агресора".

 

І наголосив, що дослідження Amnesty International є "наклепом із поширенням завідомо неправдивих вигадок та зловмисних тверджень, які ганьблять Збройні сили України" та є співвзвучним "одному із наративів неправдивої пропаганди росії, що лунає із 2014 року".

 

Також, за словами мера Бучі, підписанти звернення пропонують створити міжнародну громадську комісію із розслідуванню дослідження Amnesty International і перевірити "факт свідомого ціленаправленого виправдання російського злочинця-агресора" крізь призму "вірогідного факту міжнародної корупції".

 

"Місто Буча та вся наша громада дуже розраховує, що одна з найвпливовіших у світі правозахисних організацій знову повернеться на бік добра, негайно змінивши керівництво та очистившись від агентів кремля", - додав Анатолій Федорук.

 

Як повідомляла «УМ», 4 серпня Amnesty International оприлюднила звіт, де критикувала начебто розміщення українських військових у деяких цивільних обʼєктах, які потім обстрілюють росіяни. На дослідження різко відреагували в Офісі Президента України, Міноборони та МЗС України.

 

В українському офісі Amnesty заявили, що їх не долучили до підготовки скандального звіту. Опісля голова Amnesty International в Україні Оксана Покальчук заявила, що звільняється через інцидент.